Konsolimarkkinoille uusi haastaja – tällainen on Nintendo Switch

26.10.2016 09:30 - Teknavi / Janne Laakso - mobiili.fi

Uutuuslaite yhdistää perinteisen pelikonsolin ja kannettavan matkapelin.

Nintendo on esitellyt uuden pelikonsolin, Switchin. Kyseessä on varsin erikoinen konsolikokonaisuus, jonka perustana on kuusituumaisella näytöllä varustettu tablet.

Tablet toimii konsolina niin kotona kuin matkallakin. Kotona laite napsautetaan telakkaan, jolloin pelikuva näkyy televisioruudulla ja ohjaaminen tapahtuu langattomalla ohjaimella. Reissuun lähtiessä tabletiin voi kiinnittää ohjainpäädyt ja napata koko laitteen peleineen mukaan. Irroitettavia päätyjä voi käyttää ohjaimina joko yhdessä tai erikseen. Lisäksi tarjolla on perinteisempi peliohjainmalli.

Switchin sisällä hyrrää näytönohjaimistaan ja muutamista tehokkaista Android-laitteistaan tunnetun Nvidian valmistama suoritin. Tarkempia tietoja suorittimesta ei kerrota, mutta Nvidian mukaan Switchille räätälöity Tegra-järjestelmäpiiri sisältää Nvidian grafiikkapiirin, joka pohjautuu samaan arkkitehtuuriin kuin tehokkaat PC-pelikäyttöön tehdyt GeForce-näytönohjaimet.

Tarkemmat tiedot Nintendo Switchin tekniikasta, saatavuudesta ja hinnasta selviävät lähempänä julkaisua, jonka on tarkoitus tapahtua maaliskuussa 2017. Nintendon mukaan odotettavissa on loisteliaita pelejä tunnetuilta pelitaloilta. Nintendon omalla Switch-esittelyvideolla vilahtavat muun muassa Legend of Zelda: Breath of the Wild, The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, NBA 2K17, Mario Kart 8 sekä täysin uusi Super Mario -peli.

 Lue myös: Paluu 80-luvulle: Nintendo julkaisee uuden version klassikkokonsolistaan

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat