Omistatko OnePlus-puhelimen? Muutamalla vinkillä saat kännykästäsi kaiken irti

14.12.2016 07:30 - Teknavi / Janne Laakso - mobiili.fi

Näillä vinkeillä otat kaiken irti OnePlus 3:n tai 3T:n käytöstä

Suurta suosiota nauttineet OnePlus-puhelimet on alusta asti tunnettu, paitsi hyvästä hinta-laatusuhteestaan, myös laajoista asetusmahdollisuuksistaan. Niin aiemmin käytössä ollut CyanogenOS kuin nykyinen, yhtiön oma OxygenOS:kin tarjoavat asetusmahdollisuuksia, joita ei välttämättä muista Android-laitteista löydy. OnePlus 3:n tai 3T:n omistajan kannattaakin viettää hetki asetusvalikossa ja tutustua moniin mahdollisuuksiin, joilla laitteen käyttötavat voi muokata mieleisikseen.

Erityisesti asetusvalikon Laite-otsikon alta löytyy mielenkiintoista syynättävää.

Laitteen sivusta löytyvän kolmeasentoisen kytkimen asetuksia voi muokata kohdasta ”Kolmen asteen vaihto”. Käyttäjä voi muun muassa valita, onko värinähälytys käytössä, kun puhelin on äänettömänä, tai tuleeko tiettyjen yhteystietojen lähettämistä viesteistä ilmoitus, kun Älä häiritse -tila on käytössä.

Painikkeet-kohdassa voi esimerkiksi valita, haluaako Androidin tutun Äskeiset-painikkeen vasemmalle ja Edellinen-painikkeen oikealle, vai toisin päin. Samoin voi valita, haluaako käyttää näytön alla olevia kapasitiivisia näppäimiä vai näytöllä näkyviä näppäimiä. Lisäksi kotinäppäimelle ja sen vierellä oleville kapasitiivisille näppäimille voi valita lisätoimintoja pitkällä painalluksella tai kaksoisnäpäytyksellä.

Asetusvalikon Eleet-kohdassa voi muun muassa ottaa käyttöön lukitulla näytöllä tehtäviä eleitä. Tällöin voilukitulle näytölle sormella piirtää vaikkapa O-kirjaimen kameran käynnistystä tai V-kirjaimen taskulampun käynnistystä varten. Taskutila taas on kätevä, jos haluaa varmistua, ettei puhelin ala taskussa omin päin mitään tekemään esimerkiksi kankaan läpi tapahtuvien haamukosketusten vuoksi.

Lue myös: Puhelinvalmistajien parhaat mallit laitettiin vastakkain - katso yllättävät tulokset

Lue myös: Varokaa Apple ja Samsung: Kiinalainen OnePlus 3 on hintaansa parempi älypuhelin 

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat