Kuva: Fotolia

Huhu: Seuraavan super-iPhonen huippumallin koodinimi ”Ferrari”

24.12.2016 20:15 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Puhelimen näytön uskotaan kattavan koko laitteen etupuolen.

Lukuisten huhujen jälkeen Applelta tiedetään jo odottaa ensi vuonna ainakin kolmea uutta iPhone-mallia – päivityksiä nykyisiin iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -malleihin sekä näiden rinnalle uutta OLED-näytöllä varustettua huippu-iPhonea.

Nyt Kiinasta kantautuu asiakirjavuoto, joka väittää sisältävänsä tietoa tulevista iPhoneista. Kolmikko kantaisi mallikoodeja D20, D21 ja D22. Näistä D22 olisi uusi OLED-näyttöinen iPhone, joka kantaisi koodinimeä ”Ferrari”.

Uuden iPhone-mallin odotetaan sisältävän OLED-näytön, joka kattaa koko laitteen etupuolen. Lisäksi ainakin myös se olisi myös takaa lasirakenteinen ja tukisi langatonta latausta. Kotipainike ja sormenjälkitunnistus olisivat tavalla tai toisella integroitu osaksi näyttöä.

Muodoltaan OLED-iPhonenkin rakenne olisi nykyisiä iPhoneja muistuttava. Aiemmin sen on huhuttu käyttävän muoviperustaista näyttöpaneelia, minkä perusteella näytön voidaan odottaa kaareutuvan.

Sisäisesti ”Ferrari”-iPhone olisi suunniteltu täysin uudelleen ja piirilevy jaettu kahtia, jolloin toinen osa sisältäisi muun muassa Applen A111 -järjestelmäpiirin ja muistit ja toinen yhteyksistä vastaavat piirit. Lisäksi SIM-korttipaikan sijainti muuttuisi alemmas laitteessa.

Sisäisillä rakennemuutoksilla Applen voidaan arvioida tavoittelevan tilan mahdollisimman tehokasta käyttöä ja sen säästämistä. Uusi iPhone voisi näin olla nykyistäkin ohuempi.

Lue myös: Erityinen auttava puhelin avataan jouluksi - auttaa lautapeliä pelatessaan riitautuneita perheitä

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat