Kuva: AOP

Miten säästää muistia iPhonessa? 5 helppoa kikkaa, jotka eivät vaadi käytön vähentämistä

02.01.2017 21:45 - Iiro Myllymäki - Luettu 5 445 kertaa

Videot voi tallentaa pienemmällä resoluutiolla ja viestit voi tallentaa vain 30 päivän ajaksi.

Kuvat, videot, musiikki ja lukuisat sovellukset koettelevat älypuhelimien muistin kestävyyttä. On olemassa muutamia helppoja kikkoja, joilla puhelimen muistin kulumista voi vähentää ilman, että itse puhelimen käyttöä tarvitsee rajoittaa. Mashable-sivusto vinkkaa seuraavista viidestä kikasta:


1. Älä kuvaa videoita korkeimmalla resoluutiolla

Arkisten videoklippien kuvaamiseen saattaa hyvinkin riittää 720p-resoluutio 1080p-resoluution sijaan. Pääset muuttamaan resoluutioasetusta iPhonen asetusten ”Kuvat ja Kamera” -kohdasta ja sieltä ”Tallenna video” -kohdasta. Tämän jälkeen voit valita vähemmän muistia syövän, pienemmän resoluution.

(kuva: kuvakaappaus)

2. Älä säilytä viestejä ikuisuutta

Voit vaikuttaa asetusten kautta myös siihen, kuinka kauan iPhone säilöö lähettämiäsi ja vastaanottamiasi viestejä. Oletusasetuksena on, että viestit tallentuvat muistiin ainiaaksi. Voit kuitenkin valita, että viestit jäävät kännykän muistiin vain kuukaudeksi. Tähän asetukseen pääset käsiksi menemällä asetuksissa ”Viestit”-kohtaan ja valitsemalla sieltä ”Säilytä viestit” -kohta.

(kuva: kuvakaappaus)

3. Älä säilytä normaalia kuvaa kuvatessasi HDR-kuvia

Oletuksena on, että kun kamerasi kuvaa korkeadynaamisia kuvia (HDR-kuvaa), se säilyttää myös normaalit versiot kuvista. Tämä on monesti tarpeetonta, sillä HDR-kuvien ideana on olla paranneltu versio tavallisista kuvista. Pääset vaikuttamaan tähän asetukseen asetusten ”Kuvat ja kamera” -osiossa.

(kuva: kuvakaappaus)

4. Älä lataa kaikkia ostoksiasi kaikkiin Apple-laitteisiisi

Jos omistat monia Applen laitteita, oletuksena on, että kaikki iTunesin kautta tekemäsi ostokset latautuvat kaikkiin laitteisiisi. Asetusten ”iTunes- ja App Storet” -kohdasta pääset valitsemaan, mitä ostoksiasi ladataan automaattisesti kaikkiin Apple-laitteisiisi.

(kuva: kuvakaappaus)

5. Älä säilytä korkearesoluutioisia kuvia iPhonessasi

Jos käytät iCloud-pilvipalvelua kuviesi säilömiseen, voit säästää kännykästäsi tilaa tallentamalla korkearesoluutioiset kuvat vain iCloudiin. Kuvat tallentuvat tällöin kännykkääsi vähemmän tilaa vievässä muodossa. Tämän asetuksen pääset tekemään asetuksissa komennolla ”iCloud” > ”Kuvat” > ”Optimoi iPhonen tallennustila”.

(kuva: kuvakaappaus)

Lue myös: Osa iPhone-akuista on viallisia - testaa, onko sinulla oikeus ilmaiseen akunvaihtoon

Lähde: Mashable

Suosittelemme

Uusimmat