Kuva: Fotolia

Muistatko Pasianssi- ja Miinaharava-pelit Windows-koneilta? Yllättävä fakta julki vasta nyt

24.01.2017 20:45 - Erica Alaluusua

Windowsin käyttöjärjestelmiin lisättiin pelejä opettamaan hiirinäppäryyttä.

Ennen sosiaalista mediaa, saati internetin pakottavaa läsnäoloa löytyi jokaisen tietokoneelta silloiset hittipelit Pasianssi ja Miinaharava. Pelejä pidettiin niin viihdyttävinä, ettei niitä poistettu Windowsin uudemmista käyttöjärjestelmistä ennen tuoreimman Windows 10 -käyttöjärjestelmän saapumista.

Mutta tiesitkö, että kyseisillä peleillä oli muitakin tarkoituksia kuin viihdekäyttö?

Kun tietotekniikka saapui kuluttajien ulottuville, tuli Microsoftin kehittää keinoja valmentaakseen ihmisiä uuden elektroniikan käyttämiseen. Tämän vuoksi 1990 Windowsille kehitettiin tietokoneversio 1700-luvulla syntyneestä Pasianssi-pelistä. Sen tehtävänä oli opettaa ihmisiä siirtämään kohteita hiirellä paikasta toiseen ja ylipäänsä kehittää hiirenkäytön sujuvuutta.

Vuonna 1992 Windowsin tietokoneisiin lisättiin myös Miinaharava-peli. Sen roolina oli jälleen kehittää kuluttajien hiirinäppäryyttä ja opettaa käyttämään sekä hiiren oikeaa- että vasenta painiketta. Tämän uskottiin nopeuttavan ja tarkentavan kuluttajien hiirenkäyttöä.

Vaikkei pelejä nykyisestä käyttöjärjestelmästä löydykään, kyseiset pelit voi halutessaan ladata veloituksetta Microsoftin kotisivuilta.

Elektroniikkaa näppärästi käyttävä sukupolvi ei varmasti tarvitse apua hiiren käyttöön, mutta ehkä vanhemmille sukupolville voitaisiin kehittää pelisovellus kosketusnäytön käyttöä varten?

Lue myös: Microsoftin suunnitelmat paljastettiin - näin Windows 10 kehittyy

Lähde: Mirror

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat