Kuva: Fotolia

YouTubeen uusi ominaisuus: Mahdollistaa enintään 30 sekuntia kestävien videoiden jakamisen

01.12.2017 16:15 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

YouTuben tarinatilan nimeksi on tulossa Reels.

Alun perin Snapchatin kehittämän Tarinat-ominaisuuden kopioimisesta on tullut varsin yleinen käytäntö kilpailevien sosiaalisen median sovellusten keskuudessa. Nyt on vuorossa YouTube, joka on kehittelemässä omaa muunnelmaansa suositusta ominaisuudesta. 

YouTuben tarinatilan nimeksi on tulossa Reels, ja se on tulevaisuudessa saamassa oman välilehtensä YouTube-käyttäjän kanavalle. Uuden ominaisuuden tarkoituksena on tarjota uudenlainen tapa jakaa videoita palvelussa. Pitkien, tarkasti muokattujen videoiden sijaan Reels keskittyy lyhyempiin, enintään 30 sekunnin mittaisiin päivityksiin, joihin voi tietenkin lisätä kaikenlaista filttereistä ja musiikista tekstiin ja tarroihin.

Muiden sovellusten vastaavanlaisista ominaisuuksista poiketen YouTubeen ladatut Reels-videot jäävät sivustolle pysyvästi, eivätkä poistu automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Mikäli uuden ominaisuuden käyttäminen ei kiinnosta, voi videoilta välttyä helposti vain jättämällä niille tarkoitetun välilehden huomiotta. Toisaalta YouTube osaa myös tarjota Reels-videoita suoraan niistä kiinnostuneiden etusivulle.

Reels-tarinatilan betatestaus aloitetaan YouTuben julkaiseman tiedotteen mukaan piakkoin.

Lähde: TechcrunchYouTube

Lue myös: Varo Facebookissa nopeasti leviävää virusta! Huijaus esiintyy YouTube-linkin muodossa

Lue myös: Youtuben vihatuimmat videot listattiin - yllättääkö ykkönen?

Lue myös: Eutanasian puolesta puhuva lyhytelokuva järkyttää - katso K-18 video omalla vastuulla

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat