Kuva: YouTube

Eutanasian puolesta puhuva lyhytelokuva järkyttää - katso K-18 video omalla vastuulla

18.09.2017 15:30 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Lyhytelokuva taltioi 56-vuotiaan, aivokasvaimeen kuolleen Greg Simsin viimeiset hetket.

Nettiin hiljan julkaistu, eutanasian puolesta puhuva lyhytelokuva on järkyttänyt monia. Kuusiminuuttisella videolla elokuvaohjaaja Justin Kurtzel taltio australialaisen Greg Simsin kuoleman vuonna 2005. Sims kuoli 56-vuotiaana aivokasvaimeen.

Video on raaka katsaus siihen, miltä Simsin viimeiset päivät näyttivät, ja kuinka paljon surua ja pelkoa se tuotti Simsin läheisille. Lyhytelokuva on näytelty ja perustuu tositapahtumiin. Kohtaukset on taltioitu tarkalleen niin, miten ne ovat alkuperäisillä videoilla näkyneet.

Eutanasia-aloitteita on tehty ympäri maailman viimeisten vuosien aikana, ja tänä vuonna aloite meni myös Suomessa Eduskunnan käsittelyyn. Eduskunnan virallisilla nettisivuilla kerrotaan, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan tavoitteena on aloittaa aloitteen käsittely syysistuntokauden 2017 lopulla.  

Varoitamme, että elokuvaohjaaja Kurtzelin kuvaama materiaali on luokiteltu vain täysi-ikäisille katsottavaksi. Pysäyttävä video on kuitenkin herättänyt monet siihen, että eutanasian laillistaminen voisi olla kannattavaa.

Pääset katsomaan videon trailerin alapuolelta, mutta koko video on nähtävissä Stop The Horror -kampanjan nettisivuilla, täällä.

Lähde: Mirror

Lue myös: Islanti on länsimaiden masentunein maa - katso Suomen sijoitus

Lue myös: Paniikki lehdistötilaisuudessa - tarttuvaa tautia kantava punkki karkasi kesken valokuvauksen

Kilpailut

Uusimmat