Facebook avaa uuden muisto-osion – esittelee vanhoja julkaisuja

12.06.2018 20:15 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Muisto-osion tarkoituksena on myös mitä luultavimmin kannustaa tekemään enemmän henkilökohtaisia julkaisuja

Facebookiin on jälleen tulossa uusi ominaisuus, joka keskittyy vanhojen muisteluun, kertoo TechCrunch. Muistot-osio kerää yhteen julkaisut, jotka on tehty yhdessä esimerkiksi perheenjäsenten kanssa.

Omalta välilehdeltään löytyvä muisto-osio muistuttaa käyttäjäänsä esimerkiksi kyseisenä päivänmääränä historian saatossa tapahtuneista asioista, kuten yhteisistä julkaisuista tai uusista kaverilistalle lisätyistä ystävistä. Osion sisältö on usein sellaista, mikä on jo aiemmin nähty, mutta se sisältää myös uusia julkaisuja ainakin sellaisille käyttäjille, jotka käyttävät palvelua harvemmin.

Muisto-osio näyttää myös tiettynä päivänä hankitut ystävät.

Uusi osio on osa Facebookin yritystä tehdä käyttökokemuksesta mielekkäämpi, mihin pyritään sillä, että suurin osa uutissyötteen sisällöstä olisi relevanttia ja käyttäjälle tärkeää. Muisto-osion tarkoituksena on myös mitä luultavimmin kannustaa tekemään enemmän henkilökohtaisia julkaisuja, jotka ovat viime vuosina vähentyneet Facebookissa.

Facebook kertoo ymmärtävänsä, että kaikki muistot eivät välttämättä ole hyviä tai positiivisia, joten se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden hallinnoida osiossa näkyvää sisältöä ja oletettavasti myös poistaa tiettyjä julkaisuja näkyviltä.

Muisto-osio on nyt julkaistu Facebookiin ja se ilmestynee käyttöön viimeistään muutaman vuorokauden kuluessa. Verkkosivulta se löytyy Muistot-palkista uutisvirran vasemmalta puolelta, kun taas älypuhelinsovelluksella käyttö onnistuu  ”lisää”-valikosta näytön oikeasta yläkulmasta.

Lue myös: Poliisi puuttui naisten salaiseen Facebook-ryhmään: "Edessäsi on aikuisten oikeasti rikosvastuu"

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat