Kuva: Getty

Instagramiin tulossa uudistus: Kertoo kuinka paljon tuhlaat aikaa sovelluksessa

19.06.2018 10:45 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Tavoitteena on tarjota informaatiota, joka voi johtaa mahdollisesti myös puhelimen käytön vähentämiseen.

Sekä Google että Apple ovat tuomassa seuraavissa, syksyllä päivityksenä odotettavissa Android- ja iOS-käyttöjärjestelmäversioissaan mukaan uusia toimintoja, jotka kertovat älypuhelimen käytön määrästä ja sen jakautumisesta eri sovelluksiin.

Tavoitteena on tarjota käyttäjille informaatiota, joka voi johtaa mahdollisesti myös puhelimen käytön vähentämiseen.

Yksittäisistä sovelluksista myös Instagram on panostamassa omiin käyttäjäaktiivisuustietoihinsa. Instagram testaa jo uutta sovelluksen käytöstä kertovaa näkymää.

Instagram testaa jo uutta sovelluksen käytöstä kertovaa näkymää.

Instagramin tuleva Usage Insights -näkymä esittää nykyisessä testiasussaan tilaston Instagramin päivittäisestä käyttöajasta ja mahdollistaa päivittäisen käyttörajan asettamisen. Käyttörajan täytyttyä sovellus muistuttaa siitä ilmoituksella.

Sovelluksen käyttö ei kuitenkaan esty tai sen ulkoasu muutu mitenkään rajan täyttymisen jälkeen. Lisäksi näkymästä pääsee siirtymään muokkaamaan Instagramin ilmoitusasetuksia.

Instagram testaa parhaillaan myös profiilinäkymässä vasemmalta laidalta avautuvaa lisävalikkoa, josta myös linkki Usage Insightsiin löytyy.

Instagram on myös jo aiemmin kertonut uudesta ominaisuudesta, joka kertoo kotinäkymän virrassa, kun kaikki uudet julkaisut seuratuilta käyttäjiltä viimeiseltä kahdelta vuorokaudelta ovat tulleet nähdyiksi.

Lähde: Tech Crunch

Lue myös: Facebook avaa uuden muisto-osion – esittelee vanhoja julkaisuja

Lue myös: Kaduttaako Snapchat-viesti? Se on nyt myös mahdollista poistaa

Yhteistyössä Teknavi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat