Kuva: Shutterstock

Facebook estää rasistisen sisällön sosiaalisesta mediasta – tulee voimaan ensi viikolla

29.03.2019 14:45 - Niki Miettinen

Sosiaalisen median palveluissa voi jatkossa osoittaa ylpeyttään omaan etniseen lähtökohtaansa, mutta rasistista sisältöä siellä ei voi jatkossa jakaa.

Facebook on estänyt palveluissaan julkaisut, joissa tuetaan rasistisia sisältöä ja kannatetaan rotuerottelua. Sovellus pyrkii kannustamaan ihmisiä kohti Life After Hate -hyväntekeväisyysjärjestöä, joka auttaa ihmisiä eroamaan vihaa levittävistä ryhmistä.

”Jatkossa palveluissamme ihmiset voivat yhä osoittaa olevansa ylpeitä omasta etnisestä lähtökohdastaan, mutta emme tule hyväksymään rasistista ajattelutapaa kannattavia sisältöjä,” kirjoitettiin yrityksen blogikirjoitukseen.

Kielto tulee laajemmin voimaan ensi viikolla myös Facebookin omistamaan Instagram-sovellukseen, jossa voi jakaa kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa.

Rasistisen sisällön jakamisesta seuraavista rangaistuksista ei ole vielä kerrottu tarkemmin.

Sovelluksiin on kuitenkin lisätty rastiseen sisältöön liittyvien hakusanojen käyttämiseen uusi ominaisuus, jonka ansiosta sanoja käyttävät ihmiset ohjataan Life After Hate -organisaation kotisivuille. Organisaatio auttaa ihmisiä eroamaan rasistista ja väkivaltaisista ryhmistä.

Lue myös: Guccin villapaidasta nousi rasismikohu - veti vaatteen pois myynnistä ja esitti pahoittelunsa

Lue myös: Katy Perry rasismikohun keskellä - laulajan vaatemalliston kengät vedetty pois markkinoilta

Lue myös: Donald Trump suuttui elokuvaohjaajan kiitospuheesta: "Rasistinen hyökkäys presidenttiä kohtaan"

Lähde: The Wrap

Kilpailut

Uusimmat