Kuva: Shutterstock

Uusi pelottava hakkerointitapa: Tietokone haltuun aidon näköisellä Apple-kaapelilla

13.08.2019 16:45 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Ulkoapäin kaapelia on vaikea uskoa feikiksi.

Tietokoneen kaappaaminen saattaa olla mahdollista myös muokatulla latauskaapelilla, Vice kertoo. Ammattitutkija esitteli tavan, jolla tavallinen kaapeli toimii hyökkäyksen välikätenä.

MG-nimimerkillä toimiva tietoturvatutkija on esitellyt itse muokkaamiaan Applen Lightning-kaapeleita, jotka näyttävät ulospäin tavallisilta ja toimivatkin tavanomaisen latauspiuhan tavoin. Kaapeleita on kuitenkin mukautettu siten, että kun se liitetään tietokoneeseen, pääsee taitava hakkeri etäältä käsiksi laitteen tietoihin ja komentoriviin.

Hyökkääjän täytyisi vain kirjoittaa kaapelin IP-osoite verkon hakukenttään, jolloin tämä pääsisi käsiksi esimerkiksi tietokoneen asetuksiin tai komentoeskukseen, jonka kautta voisi sen jälkeen tehdä käytännössä mitä haluaa.

Tällä hetkellä hyökkäys on mahdollista vain noin 90 metrin etäisyydeltä, mutta MG:n mukaan rajoitukset on pienellä työllä mahdollista poistaa kokonaan. Tutkija lisää myös, että Applen kaapelien modifioiminen on kaikkein haastavinta, mutta koska sekin onnistuu, on sama mahdollista myös muilla piuhoilla.

MG aikoo myydä itse omin käsin luomansa valekaapelit 200 dollarin kappalehinnalla. Tulevaisuudessa tarkoituksena on kehittää vastaavilta hyökkäyksiltä suojeleva tietoturvatyökalu Hak5-yhtiön kanssa.

Lue myös: Hyytyykö tietokoneesi? 10 tapaa vauhdittaa toimintaa

Lähde: Vice

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat