Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut valittiin – katso voittajat

09.10.2019 11:15 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Moomin Move -sovellus voitti kategorian Paras ajanvietepalvelu.

Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut on jälleen valittu jo perinteeksi muodostuneessa vuotuisessa Best Mobile Service -kilpailussa. Digitaalisten palveluiden tuottajien yhteistyöjärjestö Digital Forum Finland ry:n lisäksi kilpailun muita järjestäjiä tänä vuonna olivat ITS Finland sekä Liikenne- ja viestintäministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö yhdessä Suomen EU 2019 -puheenjohtajuuskauden kanssa.

Palkinnot voittajille jaettiin tänään tiistaina Digital Transport Dayssa Helsingissä.

Tällä kertaa parhaita mobiilipalveluja palkittiin kuudessa eri kategoriassa, jotka ovat älykkään liikenteen ja kuljetuksen palvelu, kestävää kehitystä tukeva kiertotalouspalvelu, tekoälyä hyödyntävä palvelu, teollisen internetin palvelu, ajanvietepalvelu ja hyötypalvelu. Kaikki voittajat löytyvät alta.

Best Mobile Service 2019 -kilpailuun ilmoitettiin yleisöäänestyksessä yhteensä satoja ehdokkaita, joista tuomaristo valitsi kategorioidensa parhaat. Teknologia-alan asiantuntijoista koostuvan tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

”Laadukas asiakaslähtöinen palvelutuotanto sekä rohkeus kehittää palveluita suoraan myös kansainvälisille markkinoille ovat keskeisiä tekijöitä yhteiskuntamme menestyksen ja kilpailukyvyn kannalta. On ollut hienoa nähdä, minkälaista huippuosaamista Suomesta löytyy niin uusien liikkumisen palveluiden kehittämisessä kuin muutenkin arjen sujuvoittamisessa sekä kansalaisten hyvinvoinnin parantamisessa digitaalisin keinoin. Tämä kilpailu on mainio tapa nostaa esiin hienoja palveluita ja niiden tekijöitä”, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Marin.

Myös tänä vuonna kilpailuehdokkaista esiin nousivat useat liikenteeseen ja liikkumiseen liittyvät palvelut. Autoilija-sovelluksen sisältämä mobiiliajokortti palkittiin parhaana älykkään liikenteen ja kuljetuksen palveluna ja eri liikennemuotoja kuukausitilaukseksi yhdistävä Whim parhaana kestävää kehitystä tukevana palveluna. Lisäksi parhaana teollisen internetin ratkaisuna palkittiin Telian Connected Vehicle -palvelu, joka auttaa yritystoimijoita säästämään polttoaineen kulutuksessa.

”Olemme erityisen iloisia siitä, että palkinto tuli kestävän kehityksen kategoriassa. Haluamme osaltamme olla tukemassa ympäristöystävällisempää liikkumista ja luomassa kestävämpää tulevaisuutta”, kertoo MaaS Globalin ekosysteemi- ja ympäristöjohtaja Krista Huhtala-Jenks.

”Tämä on hieno tunnustus uudelle palvelullemme. Mukana kehitystyössä on ollut useita logistiikka- ja palveluyrityksiä, kuten esimerkiksi Neste. Connected Vehicle -ratkaisu todistetusti tehostaa toimintaa ja säästää sekä kustannuksia että ympäristöä. Logistiikka- ja kuljetusala on suuressa murroksessa, joten mahdollisuuksia uusille innovaatioille on paljon”, Telian IoT-myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava Kalle Mehtola iloitsee.

Parhaana tekoälyä hyödyntävänä palveluna palkittiin Oura-älysormus ja siihen liittyvä sovellus. Vuoden parhaaksi ajanvietepalveluksi nostettiin liikkumaan aktivoiva sijaintipohjainen Moomin Move -peli ja parhaasi hyötypalveluksi Wilma, joka on keskeinen osa koululaisperheiden arkea.

Mobiili.fi oli yksi kilpailun yhteistyökumppaneista ja Mobiili.fin päätoimittaja Markus Lehtiniitty toimi myös jäsenenä voittajat valinneessa tuomaristossa.

Paras älykkään liikenteen ja kuljetuksen palvelu: Mobiiliajokortti

Ajokortti ei unohdu enää koskaan kotiin, kun Mobiiliajokortti tuo ajokortin jokaisen autoilijan taskusta löytyvään älypuhelimeen.

Kestävää kehitystä tukeva kiertotalouspalvelu: Whim

Whim on maailman ensimmäinen liikkumissovellus, joka yhdistää eri liikennemuodot käteviksi kausitilauksiksi. Mukana julkinen liikenne, kaupunkipyörät, taksit ja vuokra-autot.

Tekoälyä hyödyntävä palvelu: Oura

Oura-älysormus kertoo sinusta enemmän kuin moni älyranneke tai kello pystyy kertomaan

Teollisen internetin palvelu: Telia Connected Vehicle

Palvelu, joka tuo älyn raskaaseen kalustoon ja auttaa muun muassa ekologisen ajotavan edistämisessä. Täysin uudenlainen digitaalinen alusta auttaa raskaan liikenteen toimijoita vähentämään polttoaineen kulutusta jopa 12 prosenttia.

Paras ajanvietepalvelu: Moomin Move

Liiku ja löydä kätkettyjä aarteita ympäri maapalloa virallisessa lokaatiopohjaisessa lisätyn todellisuuden Muumi-pelissä

Paras hyötypalvelu: Wilma

Koulun ja kodin välinen kommunikaatiokanava, jossa opiskelijat valitsevat kurssit, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa. Huoltajat puolestaan voivat seurata ja selvittää opiskelijan poissaoloja, viestiä opettajien kanssa ja lukea koulun tiedotteita.

Lue myös: Facebook-palveluun saattaa tulla suuri muutos - taustalla mielenterveyssyyt?

Lue myös: Suomessa kehitetty robottibussi aloitti liikenteen Espoossa – kyytiin pääsee ilmaiseksi

Lähde: Best Mobile Service

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat