Kuva: Shutterstock

Facebook-palveluun saattaa tulla suuri muutos - taustalla mielenterveyssyyt?

09.09.2019 20:15 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Facebookissa aiotaan kokeilla tykkäysmäärien piilottamista tulevaisuudessa

Facebook on vahvistanut TechCrunchille kokeilevansa tykkäysten piilottamista myös Facebook-sovelluksessa. Kokeilun aikataulua tai laajuutta ei kuitenkaan ole vielä kerrottu.

Facebookissa aiotaan kokeilla tykkäysmäärien piilottamista tulevaisuudessa. Sovellusten koodista löytyneeseen vihjaukseen saatiin vahvistus, kun Facebook vahvisti suunnitelmansa virallisesti. Yhtiö ei kuitenkaan kertonut mitään tarkempia tietoja, joten toistaiseksi kaikki on spekulaation varassa.

Tykkäysmäärien piilottamista testattaneen mielenterveyssyistä, tykkäykset kun kiihdyttävät helposti vertailua käyttäjien kesken. Toinen painava syy saattaa olla käyttäjien sitouttaminen – kun tykkäyksistä ei tarvitse kantaa huolta, saattavat ihmiset käyttää enemmän aikaa Facebookissa ja myös julkaista tiuhemmin.

Facebook aloitti samanlaisen kokeilun omistamassaan Instagram-kuvapalvelussa jo huhtikuussa. Myöhemmin kokeilua laajennettiin seitsemään maahan, joten alustavat tulokset vaikuttavat olleen positiivisia, vaikka virallisesti testin sujumisesta ei olekaan vielä tiedotettu.

Facebook aloittanee tykkäysmäärien piilottamiskokeilun lähitulevaisuudessa ja pienellä käyttäjäkunnalla. Todennäköisintä lienee, että Instagram-kokeilun tavoin julkaisun tekijä näkee yhä tykkäysmäärät, mutta muille käyttäjille näkyvissä on ainoastaan muutama tykännyt, eikä varsinaista numeraalista määrää.

Lue myös: Facebook pilasi suomalaisjuontajan kihlausilmoituksen - "Kakka tuli juuri"

Lähde: TechCrunch

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat