Kuva: Shutterstock

Facebookiin kaivattu asetus – katso miten pääset eroon turhista ilmoituksista

13.11.2019 08:45 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Välilehdet voi myös halutessaan poistaa valikosta kokonaan.

Facebookissa voi vastedes hallita eri välilehtien lähettämiä ilmoituksia entistä paremmin. Halutessaan tietyt välilehdet voi myös kokonaan poistaa valikosta, TechCrunch kertoo.

Monia Facebook-käyttäjiä ärsyttävät turhat, esimerkiksi Marketplace-kauppapaikasta saapuvat ilmoitukset, jotka valtaavat ilmoituskeskuksen ja täyttävät näytön punaisilla ilmoituspalleroilla. Facebook on nyt tiedostanut tilanteen ja tarjoaa pian käyttäjilleen mahdollisuuden poistaa ilmoitukset esimerkiksi mainitusta Marketplacesta tai vaikkapa Pelit-välilehdeltä.

Ilmoituksia voi jatkossa hallita välilehtikohtaisesti.

Halutessaan tietyt välilehdet voi myös kokonaan poistaa Facebookin valikosta, mikäli niiden kokee vievän liikaa tilaa näytöltä. Useimmat käyttäjät eivät hyödynnä kaikkia Facebookin palveluita, joten sovelluksen mukauttamismahdollisuus omaa makua vastaavaksi otettaneen avosylin vastaan.

Mikäli välilehdet eivät itsessään haittaa, mutta punaiset palloilmoitukset ärsyttävät, onnistuu niiden hiljentäminen myös välilehtikohtaisesti. Ilmoitusten mukauttaminen käy itse välilehtien kautta tai suoraan Facebookin asetuksista Ilmoitukset-valikosta.

Facebookin mukaan ominaisuus on jo saatavilla useimmilla iOS-käyttäjillä, ja myös Android-sovellukseen entistä mukautettavammat ilmoitukset tuodaan lähiviikkoina.

Lue myös: Facebook-palveluun saattaa tulla suuri muutos - taustalla mielenterveyssyyt?

Lähde: TechCrunch

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat