Kuva: Shutterstock

Uusi suoratoistopalvelu avautui myös Suomessa – sisältö ja palvelu suunniteltu erityisesti älypuhelimille

23.04.2020 16:15 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Muun muassa Netflix ja Viaplay ovat saaneet nyt uuden kilpailijan.

Uusi huhtikuussa lanseerattu suoratoistopalvelu Quibi on avautunut myös Suomessa. Quibi-sovellus on ladattavissa Androidille Google Playsta ja Apple-laitteille App Storesta.

Quibin on perustanut aiemmin elokuvatuottaja Jeffrey Katzenberg, joka on aiemmin ollut perustamassa muun muassa Dreamworks-animaatiostudioa. Tätä edeltävällä ajalla Katzenberg toimi Disneyllä sen animaatiotuotannon johdossa ja oli tuottajana muun muassa Pienessä merenneidossa, Kaunottaressa ja hirviössä, Aladdinissa ja Leijonakuninkaassa.

Nimekkään perustajansa voimin Quibi nostikin jo ennen julkaisuaan rahoitusta mittavat 1,7 miljardia dollaria, eli yli 1,5 miljardia euroa.

Quibi pyrkii erottautumaan muun videosisällön joukosta ennen kaikkea sisältöjen lyhyellä kestolla. Kaikki Quibi-jaksot ovat pituudeltaan 10 minuuttia tai alle. Lisäksi itse palvelu kuin myös sisällöt on suunniteltu katsottavaksi älypuhelimella. Sisällöt esimerkiksi täyttävät koko ruudun sekä pysty- että vaaka-asennossa laitetta pidettäessä.

Toistaiseksi Quibissa on julkaistu noin 50 eri sarjaa. Mukana on draamatuotantoja kuin myös dokumenttisarjoja ja paljon myös nimekkäitä tähtiä. Uusia jaksoja julkaistaan päivittäin.

Yhdysvalloissa Quibin lanseerausta tuki suuri markkinointikampanja mutta siitä huolimatta palvelu putosi nopeasti ulos sovelluskauppojen ladatuimpien sovellusten kärkijoukosta. Quibin pidemmän aikavälin menestys on kuitenkin yhä kysymysmerkki.

Lue myös: Game of Thrones -kaunotar selviytyy seuraavaksi erämaassa - katso uusi painostava traileri

Lue myös: Netflixille tulossa uusi haastaja - mukana jo nimekkäitä sisällöntekijöitä

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat