Kuva: AOP

Apple varoittaa - läppäreiden kameraa ei kannata peittää

15.07.2020 12:15 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Yritys on ilmoittanut asiasta nettisivuillaan.

Apple varoittaa verkkosivuillaan läppäreidensä kameran peittämisestä. MacBook saattaa vioittua, mikäli kannen sulkee kamera peitettynä.

Apple varoittaa sulkemasta MacBook-, MacBook Air tai MacBook Pro -kannettavaa, mikäli etukamera on peitettynä vaikkapa paperilapulla. Monet käyttäjät haluavat peittää etukameran tietoturvaansa parantaakseen, mutta Applen mukaan ohutkin kameran päälle unohtunut suoja voi vahingoittaa kannettavan näyttöä, kun laite suljetaan.

Koronapandemian aikana etätyö on lisääntynty, samaten videokokoukset. Tästä syystä yhä useammat ihmiset ovat peitelleet kameroitaan, mikä näkyy suoraan lisääntyneissä korjaustarpeissa, kun MacBookien herkät näyttöpaneelit ovat hajonneet.

MacBookit ilmoittavat vihreällä valolla, kun etukamera on käytössä.

Applen mukaan MacBookit on suunniteltu siten, että näytön ja näppäimistön väliin ei saa jäädä mitään, kun tietokone suljetaan ja läppä lasketaan. Yhtiö kehottaa kaikkia käyttäjiä olemaan peittämännä kameraa, tai ainakin poistamaan peitteen ennen läppärin sulkemista.

Apple painottaa myös, että MacBook ilmoittaa vihreällä valolla aina, kun kamera on aktiivisessa käytössä. Ohjelmisto on suunniteltu siten, ettei kamera pysty aukeamaan valon syttymättä, joten tietokonetta voi käyttää huoletta valon pysyessä pimeänä. Näin ollen kameraa ei tietoturvamielessä tarvitse peittää.

Lue myös: WhatsAppiin useita uudistuksia – mukana muun muassa animoidut tarrat

Lue myös: Uusi suoratoistopalvelu avautui myös Suomessa – sisältö ja palvelu suunniteltu erityisesti älypuhelimille

Lähde: Apple

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat