Kuva: Shutterstock

Nettiselaimen hyödylliseltä vaikuttava ominaisuus voi olla todellinen tietoturvariski

28.03.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Googleen tallennetut salasanat eivät välttämättä ole kovin hyvin tallessa.

"Haluatko tallentaa salasanan tälle sivustolle?"

Moni klikkaa mukavuudenhalussaan myöntyvänsä Google Chromen ehdotukseen, sillä onhan näppärää, ettei seuraavalla kerralla kirjautuessa tarvitse kaivella tunnuksia. Hakukoneen ominaisuudessa piilee kuitenkin salakavala tietoturvariski.

Siinä missä varsinaiset salasanojen hallintapalvelut eivät koskaan varsinaisesti näe salasanojasi tai pääse käsiksi pääsalasanaasi, jolla hallitset muita tallennettuja salasanoja, toimii Googlen oma salasanantallennuspalvelu eri tavoin. Google näkee kaikki tiedot, joita tallennat palvelimelle päästen käsiksi kaikkiin salasanoihin, jotka olet sinne tallentanut.

Googleen tallennetut tiedot eivät myöskään ole kovin hyvin suojattuja, jos hakkerit haluavat päästä niihin käsiksi. Google on ensisijaisesti hakukone, salasanojen hallinta on sille vain sivutoiminto. Salasanan hallintapalvelut taas keskittävät kaiken energiansa vain salasanojen hallintaan, jolloin tietoturva on niiden ykkösprioriteetti. 

Googlen monikanavaisuus myös tarjoaa hakkereille useita väyliä tietojesi pariin. Riittää, että murtaa vain yhden salasanan, kuten Gmailin salasanan, jolloin pääsy on automaattisesti koko salasanavalikoimaasi myös kaikkialla muualla kuin Googlen palveluissa. 

Salasanan hallintapalveluista on muitakin hyötyjä, ne muun muassa usein myös huomauttavat, jos jokin salasanoistasi on heikko tai käytetty jo useassa paikassa. 

Lue myös: Verkkotunnistautumista käyttävä saattaa nyt tulla huijatuksi - erota huijaussivu vain parista kirjaimesta

Lue myös: Uusi viestihuijaus voi äkkiä johtaa Facebook-tilin menetykseen: "Johtanut lähes poikkeuksetta tilin murtoon"

Lue myös: Saitko viestin rästissä olevasta vuokrasta? Kyseessä voi olla huijaus

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat