6 yksinkertaista ohjetta onnellisempaan ja terveempään elämään

30.12.2014 22:45 - Heli Thoren

Hyvä olo voi toisinaan olla yllättävän pienistä teoista kiinni.

Onnellisuus ja hyvä olo ovat suuria ja tärkeitä tavoitteita elämässä. Jotta ne saavuttaa ei välttämättä tarvitse tehdä ihmeitä. Hyvinvointivalmentaja Barbara Ficarra listaa kuusi tärkeää ohjetta, jotka auttavat sinua elämään terveemmin ja onnellisempana:

1. Luota omaan voimaasi ja vaistoosi

Älä usko kaikkia terveysneuvoja ja ruokavaliovinkkejä, joita kirjoitetaan. Luota omaan kehoosi ja sen viesteihin. Loppujen lopuksi olet itse oman itsesi paras tulkki. Kyseenalaista ja ota asioista selvää ennen kuin hurahdat uuteen elämäntapaan. Kokeile ja kuuntele itseäsi ja omaa kroppaasi tarkemmin kuin muiden viisaita mielipiteitä.

2. Säilytä sisäinen rauha

Jokainen meistä kokee toisinaan itsensä stressaantuneeksi. Etsi arjestasi keinoja laukaista stressiä ja pidä jaksamisestasi huolta. Vaikka pieni stressaaminen kuuluukin arkeen, krooninen, jatkuva murehtiminen vaikuttaa negatiivisesti koko kehoon.

Niinkin yksinkertaisen asian kuin rauhassa hengittämisen on todettu auttavan stressaantuneeseen oloon. Etsi rauhallinen paikka, istu alas mukavasti ja keskity kuuntelemaan hengitystäsi. Jos mieleesi tulee ajatuksia, työnnä ne hellästi pois ja kuuntele vain hengitystäsi. Rauhoitu ja anna mielen levätä. Jo kymmenen minuuttia riittää rauhoittumiseen. Jos koet olosi hyvin stressaantuneeksi, rauhoitu vaikkapa puolen tunnin ajan ennen nukkumaan menoa. Näin lepäät syvemmin ja nukut paremmin.

3. Kuuntele musiikkia

Mielimusiikin kuuntelemisella on tutkimuksissa todettu olevan yllättävän suuri voima. Sillä voi olla paitsi fyysisiä myös henkisiä vaikutuksia koko kehoon. Rauhallisella musiikilla voi hoitaa itseään. Piristää ja helliä - pelkästään kuuntelemalla.

4. Liiku ulkona

Ulkoilma pitää ajatukset kirkkaampina ja kauniissa maisemassa patikoimisen on todettu auttavan kehoa voimaan hyvin monin eri tavoin. Jo puoli tuntia päivässä riittää.

5. Kirjoita kiitokset

Kirjoita joka päivä ylös asiat, joita rakastat ja joista olet elämässäsi kiitollinen. Tunnet olosi paremmaksi saman tien. Kiitollisuudella on valtava voima. Kun kiität, uusia kiitettäviä asioita tulee elämääsi lisää.

6. Pönkitä itsetuntoasi

Kehu itseäsi, pidä huolta ja arvosta itseäsi. Lopeta negatiivinen puhe itsestäsi, vaan kannusta ja vaali. Hyvä olo lähtee liikkeelle siitä, että itse ymmärrät oman arvosi. Tiedät, että olet ainutlaatuisen ihana juuri sellaisena kuin olet.


Lue myös: 9 asiaa, joiden tekemistä et takuulla tule katumaan.


Lähde: Healthin30.com

Kilpailut

Uusimmat