Kuva: Fotolia

7 tapaa, jotka voivat auttaa tulemaan raskaaksi nopeammin

30.04.2016 15:15 - Rea Tallgren

Yksinkertaisillakin keinoilla saattaa voida edesauttaa sitä, kuinka nopeasti tulee raskaaksi.

Very Well -sivusto on listannut sellaisia tapoja, joilla raskaaksi tulemista voi jouduttaa. Suomensimme niistä loogisimmat alle. 

1. Harrasta seksiä useammin 

Mitä useampia kertoja harrastat seksiä, sitä luultavampaa on, että harrastat niitä myös kaikista hedelmällisimpinä päivinäsi. Raskautta tavoitellessa seksiä olisi hyvä harrastaa vähintään joka toinen tai kolmas päivä. 

2. Nauti seksistä

Tutkimusten mukaan siemansyöksyssä erittyvän sperman määrä riippuu siitä, kuinka kiihottunut mies on. Kannattaa siis keskittyä nauttimaan, vaikka seksiä "joutuisikin" harrastamaan enemmän kuin normaalisti. 

3. Vähennä kofeiininsaantia 

Uutisoimme hiljattain tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan kofeiinia kannattaisi yrittää vältellä parhaansa mukaan, mikäli mielii hedelmöittyä. Lue lisää aiheesta tästä

4. Minimoi stressitekijät

Tutkimuksissa on saatu eriäviä tuloksia sen suhteen, vaikuttaako stressi hedelmällisyyteen. Varmaa on kuitenkin se, että kova stressi voi vaikuttaa kuukautiskiertoon ja hormonitoimintaan ja pahimmillaan siis viivästyttää hedelmöittymistä. 

5. Nuku hyvin

Uniongelmat tai liian vähäinen määrä unta voi vaikuttaa koko kehon tasapainoon. Terve ja hyvinvoiva keho hedelmöittyy helpommin kuin sairas ja siksi on tärkeää pitää huoli siitä, että unentarve tulee täytettyä. 

6. Neuvo miestäsi

Älä käsitä väärin - miehesi varmasti tietää, mitä tekee! Yksi neuvo kannattaa kuitenkin kertoa hänellekin; on tärkeää, etteivät hänen kiveksensä ole liian lämpimät pitkiä aikoja putkeen. Hänen kannattaakin siirtää läppäri sylistä koneelle ja yrittää vältellä autossa esimerkiksi istuimenlämmittimiä. 

7. Hanki apua

Ei ole mitään pahaa siinä, jos haluaa apua tai vastauksia raskaaksi pyrkiessään. Liian kauaa ei kannata yrittää omillaan, vaan hakeutua rohkeasti ammattilaisten pakeille ja saada ansaitsemaansa tukea ja apua, jotta raskaus saadaan alkuun. 

Lue myös: Ammattisi vaikuttaa mahdollisuuksiisi tulla raskaaksi? "Opettajat hedelmöittyvät helpoiten"

Lähde: Very Well

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat