Kuva: Fotolia

Yllättävä fakta: Korvakuulokkeet voivat aiheuttaa vakavia ongelmia

06.06.2016 21:15 - Joose Koskiranta

Kuulokkeet kannattaa myös pestä säännöllisin väliajoin.

Monet suosivat pieniä, korviin laitettavia kuulokkeita, suurien kuulokkeiden sijaan, sillä ne ovat helppoja eivätkä vie niin paljoa tilaa. 

Mutta useat eivät ehkä ajattele, että niin sanotut in-ear -kuulokkeet voivat olla terveydelle haitallisempia kuin muut kuulokkeet. 

Näin sanoo tanskalaisen Aleris-Hamletin sairaalan erikoislääkäri Morten Friis.

- Kyseiset kuulokkeet voivat muun muassa aiheuttaa tukoksia. Kun ne laittaa korvaan, korvassa oleva vaikku työntyy takaisin korvan sisään eikä ulos, hän sanoo.

Kuulolaitteen käyttäjille tämä on ollut yleinen ongelma, ja monet ovat joutuneet turvautumaan jopa lääkärin apuun saadakseen vaikkutukokset poistettua. 

Myös muita haittoja

Kööpenhaminan kansallisen sairaalan ylilääkäri Mads Klokker kertoo, että tukokset eivät ole ainoa ongelma, joita korvakuulokkeet voivat aiheuttaa. Kuulokkeiden tunkeminen korviin voi aiheuttaa myös vaurioita korvakäytävään. 

- Jos korvassasi on pieniä haavoja tai ne turpoavat, on kannattavaa pitää taukoa kuulokkeiden käytöstä. Haava on suora sisäänkäynti bakteereille, ja jos korvakäytäväsi tulehtuu, voi se johtaa vakavampaankin sairauteen, hän kertoo. 

Lisäksi Klokker sanoo, että in-ear -kuulokkeiden käyttö voi lisätä vaikun tuotantoa. Hän neuvoo puhdistamaan kuulokkeet säännöllisesti ja vaihtamaan niiden silikoniosat säännöllisesti.

Yleisimpiä oireita korvatukokselle:

- Kutina

- Tukkomainen tunne korvassa

- Kipu

- Huonontunut kuulo

- Korvien soiminen

Lue myös: 8 merkkiä, että vietät liikaa aikaa puhelimellasi

Lähde: MetroXpress

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat