Kuva: Fotolia

Mittaa lautaselle juuri sopiva määrä ruokaa - kokeile uutta sormitekniikkaa

12.07.2016 14:15 - Senni Loikala

Yliopistossa tutkittiin keinoja, joita hyödyntämällä ei vahingossa tule syöneeksi liikaa.

Sydneyn yliopiston tutkijat perehtyivät tekniikoihin, joiden avulla ihmiset pystyvät mittaamaan lautaselleen juuri sopivan määrän ruokaa. Erityisesti painoaan tarkkailevia kiinnostaa varmasti, ettei sapuskaa tule vahingossa syötyä liian paljon. Tutkimuksessa mukana ollut Alice Gibson esittelee tuoreella YouTube-videolla ”sormitekniikan”, jonka tutkijat uskovat auttavan ihanteellisen annoskoon määrittämisessä. 

Sormitekniikassa ruoan syvyys, pituus ja korkeus mitataan lautaselle sormien leveyden perusteella. Ruokaa annostellaan lautaselle siten, että ruoan syvyys vastaa seitsemän sormen leveyttä, pituus viiden sormen leveyttä ja korkeas neljän sormen leveyttä. Havainnollistavat kuvat löydät alempaa jutusta.

Ennen kuin tekniikka voidaan pitää luotettavana, vaatii se vielä lisää tutkimista. Tutkijat uskovat silti, että sormitekniikasta saattaa olla jo nyt hyötyä ihmisille. Tutkijat ovat myös kehittämässä applikaatiota, joka auttaa ruoan annostelussa.

Videolla Gibson esittelee, millä perusteella hän on mitannut itselleen juuri sopivan verran lasagnea lautaselle. Ruokailun yhteydessä hän aikoo juoda myös lasillisen valkoviiniä ja syödä siivun vesimelonia.

Katso alta kuvat siitä, miten Gibson oli hyödyntänyt sormitekniikkaa mitatessaan lautaselleen juuri sopivan määrän lasagnea.

Ruoan koon syvyys lautasella vastaa seitsemän sormen leveyttä. (kuva: YouTube)

Ruoan koon pituus lautasella vastaa viiden sormen leveyttä. (kuva: YouTube)

Ruoan koon korkeus lautasella vastaa neljän sormen leveyttä. (kuva: YouTube)

Katso alta video, jossa Alice Gibson kertoo uudesta ruoan annostelutekniikasta. 

Lue myös: Camilla, 23, laihtui 35 kiloa vuodessa - huikea muutos ennen ja jälkeen -kuvissa

Lue myös: Minna tiputti 28 kiloa kotikonsteilla: "Kaksi viikkoa oli täyttä tuskaa"

Kilpailut

Uusimmat