Kuva: Fotolia

Kuumeilu ja runsas vuoto - 5 oiretta, jolloin kuukautisten takia tulee hakeutua lääkäriin

04.08.2016 16:15 - Emmi Moilanen

Kuukautiset saattavat olla epänormaalin runsaat silloin, jos joudut useammin kuin yhden vuotopäivän ajan vaihtamaan suojaa tunnin välein.

Women's Health kysyi asiantuntijalta, milloin kuukautiskivut ja vuodosta johtuvat oireet eivät ole enää tavanomaisia, vaan jolloin tulisi hakeutua lääkärin vastaanotolle.

Vuoto on todella runsasta

Gynekologi ja lääketieteen professori Mary Jane Minkin mukaan kuukautisvuoto on epänormaalin runsasta silloin, kun joudut vaihtamaan suojaa tunnin välein pidempään kuin yhden vuotopäivän ajan.

Tavalliset kipulääkkeet eivät auta kramppeihin

Jos tavalliset tulehduskipulääkkeet eivät tunnu auttavan kipuihin ja kramppeihin, on hyvä vierailla lääkärin vastaanotolla.

Kuume nousee

Jos sinulla on taipumusta kuumeiluun kuukautisten aikana, Minkin mukaan on parempi katsoa kuin katua. Varmista lääkäriltä mitä kuumeilun taustalla on, etenkin jos koet samanaikaisesti merkittävää kipua lantion alueellasi.

- Kyseessä voi olla sisäsynnytintulehdus, joka voi aiheutua kuukautisista, hän toteaa ja lisää, että hoidoksi tällöin riittää antibioottikuuri.

Sinulla on tiputteluvuotoa

Ehkäisypillereitä syödessä on yleistä, että satunnaista tiputteluvuotoa kuukautisten välillä ilmenee. Jos et kuitenkaan käytä hormonaalista ehkäisyä, vuodon syy on hyvä selvittää gynekologin vastaanotolla.

Epäsäännölliset kuukautiset, jotka tulevat harvoin

Jos raskauden mahdollisuutta ei ole mutta kuukautiset jäävät jatkuvasti väliin, Minkin mukaan tällöin olisi hyvä kiinnittää huomiota kehon hormonitoimintaan. Hän ohjeistaa tarkkailemaan merkkejä, kuten nesteen vuotamista rinnoista tai muutoksia hiusten kasvussa.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Lentomatkustamisen vaikutus kuukautisiin selvitettiin: Aikaerorasitus häiritsee kuukautiskiertoa

Kilpailut

Uusimmat