Kuva: Fotolia

Rasvainen otsa tai kuivat posket - Lue, mitä ihon oireet kertovat tavoistasi

28.08.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Iho voi paljastaa yllättäviäkin asioita terveydestämme tai tavoistamme.

Tarkempi vilkaisu ihoosi voi paljastaa useita asioita. Ihosi tarjoaa sinulle tarvittavaa suojaa, mutta se voi myös paljastaa asioita terveydestäsi ja tavoistasi. Lue alta neljä iho-ongelmaa, jotka viestivät tavoistasi.

1. Jos ihosi silmien alta on kuivempi kuin normaalisti, et juo tarpeeksi vettä. Liian vähäinen nesteytys saa ihosi kireäksi sekä kuivaksi ja varsinkin herkkä silmänympärysiho reagoi siihen ensimmäisenä. Onneksi ratkaisu tähän on helppo. Pidä huoli, että juot vettä kahdeksan lasia päivässä, niin huomaat eron ihossasi.

2. Jos otsasi on rasvaisempi kuin yleensä, puhdistat ihoasi liian paljon. Useimmille ihmisille useammin kuin kerran päivässä kasvojen peseminen aiheuttaa sen, että siitä lähtee liian paljon rasvaa pois. Tämä puolestaan vaikuttaa niin, että iho alkaa tuottaa sitä entistä enemmän. Huuhtele aamuisin ainoastaan vedellä ja iltaisin miedolla puhdistusaineella.

3. Jos saat finnejä suusi ympärille, koskettelet kasvojasi liikaa. Se, mikä saattaa vaikuttaa harmittomalta tavalta, voi aiheuttaa kasvojen alaosaan ylimääräisiä näppylöitä tai jopa tulehduksia. Seuraavan kerran kun huomaat ajatuksissasi koskevasi kasvojasi, muistele, mihin kaikkialle olet kädelläsi koskenut sitä ennen.

4. Jos poskesi tuntuvat karheilta, olet luultavasti ollut saastuneessa ilmassa. Huono ilmanlaatu voi vaikuttaa siihen, että etenkin poskien iho näyttää samealta ja tuntuu hieman karhealta. Suojaa siis ihosi paremmin laittamalla esimerkiksi antioksidantteja sisältävää seerumia ja kesäaikaan myös aurinkorasva on tärkeä muistaa. Pidä huoli, että myös peset kasvosi huolellisesti illalla.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Puhdas ja hehkuva iho ilman meikkituotteita – 5 vinkkiä luonnolliseen kauneuteen

Kilpailut

Uusimmat