Kuva: Fotolia

Kukkiiko ihosi? 3 yllättävää keinoa taistella epäpuhtauksia vastaan

26.08.2016 19:15 - Emmi Moilanen

Epäpuhtauksien yllättäessä joskus on parempi pysytellä normaalissa ihonhoitorutiinissa, kuin sortua liian kuivattaviin ja hoitaviin puhdistustuotteisiin.

Esimerkiksi stressi tai liian rasvainen ruokavalio voivat saada ihon kukkimaan sekä aiheuttaa epäpuhtauksia. Tällöin tulisikin malttaa olla puristelematta finnejä ja välttää myös kasvojen koskettelua likaisin käsin.

Glamour kysyi asiantuntijalta, mitä muita seikkoja tulisi muistaa ottaa huomioon taistelussa epäpuhtauksia vastaan.

Älä hoida tulehtunutta aluetta liikaa

On hyvä muistaa, että puhdistusaineen laadun lisäksi myös käytetty määrä on merkitsevä tekijä ihonhoitorutiinien kannalta.

- Usein ajatellaan, että jos pieni määrä salisyylihappoa tai esimerkiksi hammastahnaa on hyväksi, niin runsas määrä on vielä parempi, toteaa dermatologi Neal Schultz.

- Ihon kunto voi tällöin muuttua hilseileväksi ja punoittavaksi, hän jatkaa.

Ihoärsytystä välttääksesi, älä sorru liioitteluun kuivattavien ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettujen puhdistusaineiden tai -rasvojen kanssa.

Vältä tiettyjä mereneläviä ruokavaliossasi

Ihon hyvinvoinnin kannalta on tärkeä oppia tunnistamaan ruuat, jotka juuri omalla kohdallasi aiheuttavat ihon rasvoittumista ja epäpuhtauksia. Yleensä tällaisia ovat esimerkiksi suklaa, juustot ja rasvaiset pikaruuat. Yllättävää kyllä, myös tiettyjen merenelävien syömistä olisi hyvä välttää silloin, kun iho tuntuu kukkivan erityisen pahasti. Äyriäiset ja katkaravut sisältävät runsaasti jodia.

- Ruuat, jotka pahentavat ihon kuntoa lähestulkoon kaikkien kohdalla, kertoo Schultz.

Älä vaihda vahvempaan puhdistusaineeseen

Kun iho voi huonosti, vahvempaan kasvojenpuhdistusaineeseen vaihtaminen saattaa tuntua itsestään selvältä tavalta ratkaista ongelma.

- Puhdistusaineen pitää olla hellävarainen, joten tavallisuudesta poikkeava tuote voi tukkia ihosi, Schultz toteaa.

Parasta on siis pysytellä normaalissa ihonhoitorutiinissasi myös silloin, kun ihon kunto on normaalia huonompi. Jos epäpuhtaudet eivät kuitenkaan tunnu katoavan, apua voi hakea ihotautilääkärin vastaanotolta. Asiantuntijan mielipide on tarpeen etenkin silloin, jos epäilet, että ihosi tarvitsee vahvempia puhdistusaineita tai lääkitystä epäpuhtauksien selättämiseen.

Lähde: Glamour

Lue myös: Ovatko ihonhoidon perusteet hallussa? Päivitä rutiinisi kosmetologin vinkkien avulla

Lue myös: Apu kiiltelevään ihoon löytyy keittiön kaapista

Kilpailut

Uusimmat