Kuva: Fotolia

Huippumallit rakastuivat thainyrkkeilyyn – kolme teholiikettä, joilla sinäkin saat rasvan palamaan

03.09.2016 08:15 - Karoliina Kotala

Thainyrkkeily on vanha laji, mutta se on hiljalleen noussut myös naiskaunotarten suosioon sen tehokkuuden vuoksi. Lajin parista kannattaakin poimia muutama liike, jotka todella saavat hien pintaan.

Monipuolinen thainyrkkeily on noussut viime vuosina suurempaan suosioon ja lajin pariin ovat löytäneet niin huippumallit kuin muotibloggaajatkin. Eikä turhaan, sillä potkut, lyönnit ja muut lajille ominaiset liikkeet saavat tehokkaasti hien pintaan ja kehittävät koko kehon lihaksistoa. 

Mikko Blom helsinkiläiseltä Crest  - Professional Fighting Center –salilta opastaa kolme tehokasta, mutta helppoa liikettä, joilla jokainen voi saada hien virtaamaan. Muista kuitenkin ottaa huomioon oma kuntotasosi äläkä toista liikkeitä, jos ne tuntuvat epämukavilta. 

Varjonyrkkeily 

Katso, että ympärilläsi on tarpeeksi tilaa ja nosta kädet eteesi nyrkkeilyasentoon kädet nyrkissä. Lyö suoraan eteenpäin vasemmalla kädelläsi ja samalla kun palautat käden, lyö oikealla suoraan eteesi. Kun palautat oikean käden, lyö vasemman käden koukku sivusta ja sama heti perään oikealla. Pidä hartiat rentoina ja anna vartalon kiertää käsien mukana. 

Liike on erinomainen muun muassa tietokoneella työskenteleville ja lämmittää ylävartalon nopeasti. 

Tee kymmenen toistoa ja kolme sarjaa lyhyillä tauoilla. 

Alla video-ohjeet varjonyrkkeilyyn.

Kyykkypotku 

Ota hartioiden levyinen haara-asento ja seiso suorassa. Mene kyykkyyn ja noustessasi ylös potkaise työntäen oikea jalkasi eteenpäin noin vyötärön korkeudelle. Jatka potkun jälkeen heti takaisin kyykkyyn ja toista toisella jalalla. 

Toista 10 kertaa kummallakin jalalla ilman taukoa. Toista kolme sarjaa lyhyillä tauoilla. 

Polvipotku 

Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa. Laskeudu nopeasti vatsallesi maahan kädet ojennettuna eteen ja jalat suorana (voit myös käydä vatsallamakuun sijasta punnerrusasennossa). Nouse välittömästi ylös kädet ylhäällä ja tee ylös noustessasi pieni hyppy ilmaan. Hypyn jälkeen nosta oikea polvi korkealle leukaa kohti pitäen kuitenkin ryhdin suorassa. Polven noston jälkeen laskeudu suoraan alas makuulle ja nouse taas ylös kädet ylhäällä hyppyyn, jonka jälkeen nosta vasen polvi. 

Toista liike 10 kertaa ilman taukoa. Toista kolme sarjaa lyhyillä tauoilla. 

Alla vielä video-ohjeet makuuliikkeen tekoon.

Lue myös: Kaikilla on aikaa liikkua: jo 10 minuutin treeni riittää tulosten saavuttamiseksi

Kilpailut

Uusimmat