Kuva: Fotolia

Oletko stressaantunut? Raju seksi auttaa tutkitusti asiaan

04.10.2016 19:45 - Senja Rapila

Jos työt stressaavat, kannattaa harkita BDSM-leikkien kokeilemista makuuhuoneen puolella.

Uutisoimme aiemmin siitä, että Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa nähtävä asiantuntija Elina Tanskanen kertoi stressin olevan suurta myrkkyä seksielämälle

- Monesti stressi tulee purettua kumppaniin, ollaan välitilassa ja kireässä suoritusmoodissa ja pitäisi laskeutua siihen kotifiilikseen, että "voi ihana kun olet siinä, mussukka". Stressihormonit saattavat jyllätä pitkään, Tanskanen kertoi Voice.fi:n haastattelussa.

Vaikka seksin on yleisesti uskottu vähentävän stressiä, on uuden tutkimuksen perusteella myös sen tyylillä väliä. APA PsycNetissä julkaistussa tutkimuksessa tulee ilmi, että eniten stressiä lievittää BDSM-seksi.

Miten tutkittiin?

Kun tutkijat katsoivat tutkimukseen osallistuvien parien harrastavan seksiä, he huomasivat, että BDSM-tyylistä seksiä (hallittua sitomista, alistamista, rankaisemista sekä alistettuna olemista) harrastavat pariskunnat vajosivat leikkien yhteydessä "flow-tilaan", jossa heidän tietoinen läsnäolonsa parantui huomattavasti ja sen seurauksena stressitasot laskivat merkittävästi.

Jälkeenpäin tutkijat vertasivat pariskuntien stressitasoa, kortisoli- ja testosteronitasoja, tunteita, läheisyyttä ja "flow-tila" -kokemuksia keskenään ja huomasivat, että "villimpiä" leikkejä harrastaneet pariskunnat olivat vajonneet huomattavasti muita syvemmälle flow-tilaan.

Tutkimuksesta selvisi, että BDSM-tyylistä seksiä harrastaneet pariskunnat olivat paremmalla mielellä, heillä oli matalammat stressitalot ja sijoittuivat kärkipaikoille flow-mittauksessa.

Entä jos ei pidä kokeellisesta seksistä?

Ei kuitenkaan huolta, jos et ole rajun seksin tai sitomisleikkien ystävä. Tutkijat kertovat, että myös hyvin intiimillä seksillä on samankaltaisia vaikutuksia.

- Jos henkilöt ovat hyvin keskittyneitä toisiinsa ja positiiviseen kokemukseen kumppaninsa kanssa, voimme huomata samankaltaisia vaikutuksia.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Pariskuntien seksielämää terapoinut asiantuntija: "Stressi on hirveä myrkky"

Kilpailut

Uusimmat