Kuva: Fotolia

Miten rentoutua ruuhkabussissa? 5 helppoa vinkkiä

14.11.2016 17:15 - Iiro Myllymäki

Julkisilla liikennevälineillä kulkemisesta tulee miellyttävämpää, kun siihen asennoituu oikein.

Ovatko joka-aamuiset bussi-, ratikka- tai metromatkat sinulle arkipäivää? Jos ovat, et tuskin ole voinut välttyä ärsyyntymiseltä ihmispaljouteen, istumapaikkojen puutteeseen tai yleiseen hektiseen tunnelmaan.

On olemassa kuitenkin keinoja, joilla julkisilla kulkuvälineillä liikkumisesta saa miellyttävämmän ja rentouttavamman kokemuksen. Well+Good-sivusto kysyi tällaisia keinoja meditaatioasiantuntija Andy Puddicombelta.

1. Muuta asennettasi
- Emme ole jumissa liikenteessä, me olemme liikenne. Kun vain muistamme, että jaamme kaikki tämän saman tilan, voimme voida paremmin, Puddicombe opastaa.

2. Keskity
Kannattaa päättää heti liikenteeseen päästessä, että harjoittaa mindfulnessia, eli tietoisuustaitoja, koko matkan ajan. Lisää ohjeita tähän löytyy seuraavista kohdista.

3. Havainnoi kehosi tuntemuksia
- Havainnoi muutaman minuutin ajan, miltä sinusta tuntuu, missä kohtaa kehoa tunnet jännittyneisyyttä ja anna keholle aikaa rentoutua, Puddicombe neuvoo.

4. Havainnoi ympäristöäsi
Käytä kaikkia aistejasi hyväksi havainnoidaksesi ympäristöäsi. Älä jää miettimään havaintojasi sen enempää, ainoastaan havainnoi. Ympärilläsi tapahtuu varmasti kaikenlaista näkemisen ja kuulemisen arvoista.

5. Ole ystävällinen kanssamatkustajillesi
Positiivisen ajattelun ja ystävällisen käyttäytymisen voimaa ei sovi aliarvioida julkisilla liikennevälineillä matkustaessa. Esimerkiksi hymy voi levittää paljonkin iloa kanssamatkustajille.

Lue myös: Mitä bussissa meikkaavista naisista ajatellaan?

Lähde: Well+Good

Kilpailut

Uusimmat