Kuva: Fotolia

Kaipaatko inspiraatiota aamiaiseen? Personal trainer paljastaa 3 suosikkiaamiaistaan

05.02.2017 11:15 - Karoliina Kotala

Jos perinteiset kaurapuurot ja leivät alkavat jo maistua puulta, kannattaa personal trainerin aamiaisherkut ottaa kokeiluun.

Wellness Coach ja personal trainer Tanja Hinkkanen Do it Right! -yrityksestä kertoo, että usein aamiainen jää monella turhan yksipuoliseksi ja on melko hiilihydraattipainotteinen. Aamiaisen olisikin Hinkkasen mukaan hyvä sisältää tarpeeksi myös proteiinia. 

- Aamiaisen tulisi kuitenkin olla monipuolinen eli sisältää paitsi proteiinia, niin myös hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja. 

Vanha sanonta painottaa aamiaisen olevan päivän tärkein ateria, mutta Hinkkanen uskoo kokonaisuuden olevan yhtä ateriaa tärkeämpi. 

- Olen sitä mieltä, että kokonaisuus ratkaisee. Jos ei aamupala heti herättyä maistu, niin aamupalan voi syödä vähän myöhemmin tai sitten tekee vaikkapa maistuvan smoothien ja juo sen. Myöhemmin voi nauttia monipuolisen lounaan. Eli asiasta ei kannata stressata liikaa, jos aamulla vain ei ruoka maistu. Erilaiset rytmit ja ateriamäärät ovat ihan ok, parempi on löytää juuri itselle sopiva tyyli, Hinkkanen kertoo. 

Alla kolme Hinkkasen omaa aamiaissuosikkia, joiden kanssa taatusti ei jää nälkä kurnimaan: 

Nopea ja terveellinen 

Kaurapuuro on terveellinen eväs ja siitä saa erityisen maistuvan, kun joukkoon lisää mustikoita, mansikoita ja raejuustoa. Helppo, nopea, maistuva ja terveellinen! 

Maistuva ja täyttävä 

Munakkaasta saa tuhtimman, kun lisää joukkoon kinkkua, juustoa ja tomaattia. Kun annos on valmis, lisää lautaselle vielä rucolaa ja kylkeen palan hapankorppua. 

Monipuolisia makuja 

Ruisleipäkin on maistuva aamiainen, kun päälle kokoaa kinkkua, juustoa, keitettyä kananmunaa, paprikaa ja tomaattia. Leivän kanssa nautin kupin vihreää teetä sekä pienen kulhollisen hedelmiä sekoitettuna kreikkalaiseen jogurttiin. 

Lue myös: Haluatko vähentää sokerin käyttöä? Lue personal trainerin vinkit ja kokeile sokeritonta herkkureseptiä

Kilpailut

Uusimmat