Kuva: Fotolia

Saako gynekologille mennä kuukautisten aikaan? Joskus se on jopa suositeltavaa!

02.03.2017 19:15 - Senni Loikala

Mikäli tahdot ottaa hormonikierukan, suosittelee brittigynekologi käyntiä vastaanotolla juuri kuukautisten aikaan. Myös esimerkiksi akuutit oireet tulee tutkituttaa missä tahansa vaiheessa kuukautiskiertoa.

Lontoossa työskentelevä gynekologi Narendra Pisal vastaa Broadly-sivustolle kysymykseen siitä, tulisiko naisten hakeutua gynekologin vastaanotolle kuukautisten aikaan.

- Lyhyt vastaus on kyllä, jos asia on kiireellinen. Muussa tapauksessa käyntiä on parempi lykätä siksi aikaa, että kuukautiset ovat loppuneet. Tämä riippuu täysin siitä, mitä varten gynekologille mennään, Pisal kertoo.

Näin ollen, jos oireet ovat akuutteja, suosittelee Pisal naisia tulemaan aina gynekologille mihin aikaan tahansa kuukautiskiertoa.

- Jos tarvitset konsultaatiota akuutteihin oireisiin, kuten kipuihin tai tulehduksiin, pieni vuoto ei häiritse diagnoosin tekemistä.

Mikäli olet menossa papakokeeseen eikä akuutteja oireita ole, suosittelee gynekologi odottamaan kuukautisten päättymistä. Mikäli olet kuitenkin saanut papakokeesta poikkeavan tuloksen, voit mennä gynekologille vuodosta huolimatta.

Jos olet harkitsemassa hormonikierukan laittamista, on gynekologikäynti kuukautisten aikaan Pisalista erinomainen.

- Se on oivallinen ajankohta tehdä verikokeita hedelmällisyydestäsi, jotta saamme käsityksen munasarjojesi toiminnasta.

Lue myös: Gynekologilla naisia vaivaa moni asia: Pitääkö sukat riisua, olenhan tarpeeksi puhdas...

Lue myös: Suomalaisgynekologi opastaa, kuinka naisen intiimialue tulisi oikeaoppisesti pestä

Lue myös: Saako seksiä harrastaa ennen gynekologilla käyntiä?

Lähde: Broadly

Kilpailut

Uusimmat