Kuva: Fotolia

Asiantuntija varoittaa: Tehokkaana pidetty dieetti onkin vaarallinen

09.03.2017 18:45 - Bauer Media

Dieetissä ruokavalio koostuu pelkästään raaoista hedelmistä.

Instagram on täyttynyt houkuttelevista kuvista hashtagillä #fruitarian, jotka sisältävät toinen toistaan houkuttelevimpia hedelmäannoksia.

Fruitarismin nimeen vannovat pitävät ruokavaliota enemmänkin elämäntapana. Siinä ruokavalio koostuu pelkistä raaoita hedelmistä, joita on käsitelty mahdollisimman vähän. Kuuluisimpia fruitaristeja on ollut tietotekniikkayhtiö Applen perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs

Asiantuntijat ovat tyrmänneet pelkästään hedelmistä koostuvan dieetin vaarallisena ja epäterveellisenä. 

- Vain hedelmien syöminen voi johtaa vitamiinin puutoksiin, jotka osaltaan aiheuttavat anemiaa ja heikentävät immuunipuolustusta, varoittaa ravitsemusneuvoja Lisa DeFazio

Independent-lehden toimittaja Rachel Hosie päätti silti kokeilla dieettiä. Dieetin oli hehkutettu antavan laihduttajalle litteän vatsan. Hosien kohdalla näin ei kuitenkaan käynyt, eikä dieetti muutenkaan sopinut hänelle alkuunkaan.

Hosie havaitsi itsessään kokeilun aikana ikäviä sivuvaikutuksia. Hänen vatsansa turposi, hänellä oli koko ajan nälkä ja hän kärsi pahoista päänsäryistä. Hänen täytyikin lopettaa dieetti jo kolmannen päivän jälkeen. 

- Tunsin itseni niin sairaaksi, hän summaa.

Lue myös: Haaveissa laihtuminen? 5 asiaa, jotka kannattaa korjata ruokavaliossa tulosten saamiseksi

Lue myös: Oletko dieetillä? Asiantuntijat vinkkaavat, miten selviät viikonlopusta herkuttelematta

Lue myös: Unohda nälkäkuurit! Personal trainer paljastaa ruokavinkit, jotka todella toimivat

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat