Kuva: Fotolia

Toimi nyt: Asiat, joita taatusti kadut 10 vuoden päästä

29.04.2017 15:15 - Karoliina Kotala

Sanonta, jonka mukaan elämän on tässä ja nyt, on monelle tuttu. Silti vain harva osaa elää sen mukaan.

Kuolemansa kynnyksellä olevien vanhusten kerrotaan usein katuvan asioita, joita he jättivät tekemättä ja ajan tuhlaamista. Kannattaakin pohtia: Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa jäljellä, miten käyttäisin sen juuri nyt? Elämä on tässä ja nyt, jätä turha odottelu ja epäröinti. Alla yleiset tavat ja päätökset, joita kadumme jo kymmenen vuoden päästä.

Oikean ajan odottaminen

Koskaan ei tule täydellistä aikaa toteuttaa unelmiaan tai toimia haaveidensa eteen, siksi on parempia toimia heti. Muutokset tapahtuvat aina mukavuusalueen ulkopuolella, näe siis vaivaa, ota riski ja se varmasti kannattaa tavalla tai toisella. On helppoa keksiä syitä sille, miksi vielä ei kannata toimia, mutta kadut niitä lykkäyksiä myöhemmin.

Sen odottaminen, että muut huomaavat sinut

Tämä koskee erityisesti työelämää. Nykyisin on tarjolla paljon kanavia esitellä taitojaan ja ideoitaan ja ne kannattaakin tuoda rohkeasti itse esille. Moni odottaa ja valittaa tyytymättömyyttään vallitsevaan työhön tai elämään. Paras siis ottaa ohjat omaan käteen.

Eläminen muiden toiveiden mukaan

Yksi elämän haasteita on ymmärtää se, kuka itse on. Lisäksi haaste on rakastaa ja kunnioittaa itseä sellaisena kuin on ja kuunnella itseään. Älä siis elä muiden odotusten mukaan, vaan kuuntele itseäsi. Älä elä kuten muut elävät, vaan miten itse haluaisit elää.

Yrittämättä jättäminen

Suurin syy sille, ettei muutosta tapahdu on se, ettei koskaan edes yrittänyt. Ensimmäinen askel muutokseen ja menestykseen on epäonnistumisen pelon voittaminen. Edetä voi vain ottamalla ensimmäisen askeleen. Älä tuhlaa aikaa.

Periksi antaminen liian helposti

Jos olet joskus elämässäsi epäonnistunut ja silti noussut ylös ja jatkanut matkaa, olet vahvempi kuin uskotkaan. Jos olet hiljattain epäonnistunut jossain ja harkitset luovuttamista, älä anna periksi vielä. Vastustukset ovat väliaikaisia, löydät vielä ratkaisun ja olet entistäkin vahvempi.

Lue myös: Milloin ihminen on onnellisimmillaan? Tutkimus selvitti

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat