Kuva: Fotolia

Miesten pitää päästä oluelle ystävien kanssa kahdesti viikossa - syyt terveydellisiä

02.05.2017 13:45 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen luettuaan vaimo ei voi enää tyrmätä säännöllisiä poikieniltoja kuppilassa.

Miesten pitäisi päästä kahdesti viikossa tuopilliselle miespuolisten ystävien kanssa. Tämä auttaa herroja paitsi pitämään ystäväsuhteensa kunnossa, niin onpa tavasta paljastunut vielä yllättävä lisähyöty: Se on lähes välttämätöntä miehen terveyden kannalta!

Näin ainakin väitetään tuoreessa Oxfordin yliopiston tekemässä tutkimuksessa. Sen mukaan vain yksi poikienilta viikossa ei riitä, mikäli kuppilassa vietetyistä hetkistä tahdotaan saada maksimaaliset terveyshyödyt irti.

- Vahvojen ystävyyssuhteiden salaisuus on tavata neljää lähintä ystävää kahdesti viikossa ja tehdä asioita heidän kanssaan, tutkija ja psykologi Robin Dunbar kertoo.

Tutkimuksen mukaan miehet, jotka ylläpitävät aktiivisesti sosiaalista elämäänsä, kärsivät muita vähemmän masennuksesta, joka johtuu rahahuolista ja työssä koetusta epävarmuudesta. Lisäksi kerrotaan, että ystäviään usein tapaavat miehet jopa toipuisivat muita nopeammin sairauksista.

Health Spirit Body -sivustolla kirjoitetaan, että miesten yhteisillä kaljahetkillä on myös muita lisähyötyjä terveydelle: Yhteisellä ajalla kerrotaan olevan yhteys muita tehokkaampaan immuunisysteemiin, muita tiuhempaan endorfiinien vapautumiseen ja jopa epäitsekkyyteen ja anteliaisuuteen.

Tutkimus paljastaa myös ”huolestuttavan” faktan, jonka monet miehet saattavat tahtoa korjata pikimmiten: Vain harva mies viettää kahdesti viikossa aikaa ystäviensä kanssa. 40 prosenttia tutkimukseen osallistuneista miehistä ehti tuopilliselle kaverien kanssa vain kerran viikossa.

Joten jos emäntä ei päästä sinua tapaamaan ystäviäsi lähikuppilaan, näytä hänelle tämä tutkimus.

Joskus myös olut päivässä on täysin perusteltua. Näin ainakin, mikäli loppuvuodesta julkaistua tutkimusta on uskominen.

Lähde: CBS Philly

Uusimmat