Kuva: Fotolia

Nauti päivittäin: Resepti, joka sulattaa vatsarasvaa ja auttaa painonpudotuksessa

09.05.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Monen maustehyllystä löytyy tuttu mauste, josta tutkijat ovat löytäneet uusia, terveydelle merkittäviä puolia.

Kaneli on monessa kodissa tuttu mauste, mutta nyt tutkijoiden mukaan se kannattaa ottaa osaksi ruoanlaittoa muulloinkin kuin joulupuuron kanssa. Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa nimittäin selvisi, että kaneli ehkäisee rasvan kertymistä keskivartalon seudulle ja olevan hyväksi sydämelle. Koe on toteutettu vasta rotilla, mutta tutkijat uskovat saavansa vastaavia tuloksia myös ihmiskokeilla.

Tutkimuksissa todettiin, että kanelia 12 viikkoa saaneet rotat painoivat muita vähemmän ja heidän elimistössään oli muita enemmän antioksidantteja sekä molekyylejä, jotka suojaavat kehoa stressin vaikutuksilta. Lisäksi heillä oli muita rottia vähemmän vatsarasvaa, vaikka ruokavalio oli muuten rasvapainotteinen. Kanelin on myös aiemmissa tutkimuksissa todettu olevan hyödyksi ruoansulatukselle ja jopa tekevän ihmisistä älykkäämpiä parantamalla heidän ymmärtämystään.

Kaneli kannattaakin siis ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota, pienikin määrä riittää. Kokeile esimerkiksi seuraavaa reseptiä, joka sopii mainiosti aamu- tai iltapalaksi:

Aamiaiseväs

3 kananmunaa

1 rkl raejuustoa

0,5 dl kauraryynejä

1 tl kanelia

Kookosöljyä paistamiseen

1. Voit tehdä munakkaan joko kolmella kokonaisella kananmunalla tai vaikkapa käyttää yhden kokonaisen kananmunan ja kahdesta lopusta kananmunasta vain valkuaiset. Riko valkuaiset ja kokonainen kananmuna kulhoon.

2. Sekoita loput aineet myös kulhoon.

3. Sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

4. Paista pannulla kookosöljyssä.

5. Nauti vaikkapa marjojen ja maustamattoman jogurtin kanssa.

Lue myös: Katso tehokkaat ohjeet, joilla laihdut kesäksi - mukana viikon ruokavalio!

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat