Kuva: Fotolia

Kuukautiset vaikuttavat iho-ongelmiin: Lue, miten iho reagoi kierron jokaisessa vaiheessa

01.07.2017 16:15 - Tiina Svensk

Kun tutustuu omaan hormonaaliseen kiertoon, voi iho-ongelmiakin hoitaa paremmin.

Iho on meidän suurin elin, joten ei ole ihme, että myös se reagoi kehossamme tapahtuviin muutoksiin. Varsinkin, jos on kärsinyt aknesta, voi iho oireilla yhä aikuisiällä. Cosmopolitanin sivuilla muistutetaan, että iho ei reagoi ainoastaan vähäiseen uneen tai huonoon ruokavalioon: se ilmoittaa myös hormonaalisista muutoksista.

Usein iho oireilee enemmän kierron tietyissä vaiheissa ja hehkuu parempana osan kuukaudesta. Alta voit lukea, miten iho reagoi jokaisessa kierron vaiheessa:

Aluksi iho on rasvainen

Päivät 1-4: Kierron ensimmäisinä päivinä ihollasi näkyy todennäköisesti epäpuhtauksia ja finnejä. Ihosi voi olla myös rasvaisempi kuin normaalisti. Vältä rasvaisia ruokia ja valitse sen sijaan kuitupitoisia aterioita lautasellesi.

Hikoilu voi auttaa iho-ongelmia, mutta muista huolehtia hyvästä puhdistusrutiinista, jotta epäpuhtaudet eivät jää iholle!

Kuiva vaihe

Päivät 5-10: Normaalisti kierron viidennestä päivästä eteenpäin iho alkaa kuivua: kasvojesi iho voi näyttää elottomalta ja kuivalta. Silloin hoitorutiineihin kannattaa lisätä kevyt kasvojen kuorinta, joka piristää ilmettä. Pidä huolta ihon kosteutuksesta sekä sisältä, että ulkoapäin. Hoida hipiääsi myös ruokavalion avulla: nauti hyviä rasvan lähteitä, kuten pähkinöitä ja avokadoja.

Terve ja onnellinen vaihe koittaa pian

Päivät 11-21: Kiertosi keskivaiheilla hormonit todella pelaavat sinun puolellasi: et ainoastaan ole onnellisempi, iloisempi ja tehokkaampi, vaan myös ihosi voi paremmin! Hormonien ansiosta ihokin hehkuu, sillä verenkierto kasvoilla lisääntyy ja ihosi on puhtaimmillaan.

Vaikka olosi olisi kuin supernaisella, kannattaa kuitenkin muistaa ettei etsi itselleen liikaa tekemistä: voit nimittäin ennakoida tulevia PMS-oireita ja ihon epäpuhtauksia huolehtimalla siitä, että stressitasosi ovat tässä vaiheessa mahdollisimman matalalla. 

Epäpuhtaudet palaavat

Päivät 22-28: Kierron loppuvaiheilla PMS-oireiden myötä myös iho-ongelmat alkavat kukoistaa. Muista syödä tarpeeksi ruokaa, levätä ja nauttia kuitupitoisia ruokia. Hyvinvoinnin perusteet vähentävät myös hormonien epätasapainoa ja mahdollisia heittelyitä, jotka ilmenevät iho-ongelmina ja PMS-oireina.

Lue myös: Asiat, joita liian vähäinen uni tekee iholle

Lue myös: Nämä iho-ongelmat vaivaavat kesällä - lue hoitovinkit

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat