Kuva: Fotolia

Pienillä asioilla voit parantaa itsetuntoasi - Katso vinkit

10.07.2017 11:45 - Katariina Auvinen

Monesti olemme itse pahimpia kriitikoitamme. Myös paineet, joita koemme ulkopuolelta vaikuttavat itsetuntoomme. Listasimme vinkit, joilla voit sitä parantaa.

Koemme jokainen jossain vaiheessa elämää itsetuntopaineita. Joko se näkyy työelämässä tai vaikkapa ulkonäöllisesti. Huffington post -julkaisu listasi viisi pientä askelta, joilla voit parantaa omaa itsetuntoasi. 

1. Kokeile jotain uutta. 
Kuulostaa ensin siltä, että tämä olisi viimeinen asia, jota haluaisit tehdä, mutta asiantuntijoiden mukaan tätä kannattaa kokeilla. Uusien asioiden oppiminen nimittäin auttaa parantamaan itsetuntoa. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi opetella esimerkiksi laskuvarjohyppyä vaan esimerkiksi jotain pientä, kuten uusia kieliä tai vaikkapa maalausta.

2. Ole positiivinen itsellesi 
Suomalaiset olemme parempia ottamaan kehuja vastaan, mutta silti se saattaa hieman nolottaa meitä. Emme myöskään halua tehdä saavutuksistamme suurta numeroa. Psykologien mukaan olisi kuitenkin hyvä käyttää minuutti joka päivä itselle puhumiseen ja tsemppaamiseen. Tämä tekniikka on koettu toimivaksi. Tee lista asioista, joita rakastat itsessäsi ja lue se itsellesi ääneen kuukauden ajan. 

3. Pidä huolta itsestäsi
Olisipa se sitten lenkki tai terveellinen ruoka, mutta älä jää neljän seinän sisälle märehtimään asioita. Tärkeintä olisi pitää huolta omasta fyysisestä hyvinvoinnista, koska se ruokkii myös henkistä hyvinvointia. 

4. Ole armollinen itsellesi
Kohtele itseäsi kuten kohtelisit myös ystäviä. Tee asioita, joista nautit ja joista pidät. Tärkeintä on myös löytää onnellisuutta pienistäkin asioista, olisipa se sitten kaunis päivä tai vastaavasti upea taide-elämys. 

5. Auta myös muita
Se, että autat ja kuuntelet myös muita auttaa sinua laittamaan omaa elämääsi perspektiiviin ja saa sinut tuntemaan itsesi tarpeelliseksi. Jos hyväntekeväisyys tai vapaaehtoistyö ei ole sinun juttusi, pyri vaikka auttamaan iäkästä naapuriasi kantamaan tavarat ylös. 

Lue myös: Itsetunto-ongelmat piinaavat Anna Puuta: "Tuntuu musertavalta nähdä itsestä huono valokuva"

Lähde: Huffington post 

Kilpailut

Uusimmat