Kuva: Fotolia

Voiko silikonirintainen nainen imettää? Asiantuntija kertoo

26.07.2017 11:15 - Senja Rapila

Asiantuntijoiden mukaan silikonirinnoista haaveilevien naisten tulisi huomioida useita asioita, jotka voivat vaikuttaa imettämiskykyyn.

Monet naiset nykypäivänä haluavat hankkia silikonirinnat, mutta he pelkäävät, ettei imettäminen ole enää rintojen suurennuksen jälkeen mahdollista. Voiko siis silikonien laittaminen estää imettämisen?

Voit lukea Pop Sugar -sivuston asiantuntijan listaamat faktat alapuolelta.

1. Ymmärrä riskit.

Jos haluat imettää lasta vielä leikkauksen jälkeen, se, kuinka leikkaus tehdään, on hyvin tärkeää. Leikkausviilto tehdään suoraan rauhaseen, joka voi vahingoittaa hermoja ja tiehyitä, joka voi puolestaan aiheuttaa maidon tuotannon vähentymistä.

Jos olet suunnitellut silikonirintojen laitattamista, keskustele lääkärin kanssa leikkaustavoista, joiden jälkeen imettäminen olisi vielä mahdollista.

2. Leikkauksen syyllä on väliä.

Naiset menevät suurentamaan rintojaan eri syistä. Jotkut haluavat vain suuremmat rinnat, mutta jotkut haluavat vain korjata pieniä epäkohtia kropassaan.

Jos nainen menee suurennuttamaan rintojaan sen vuoksi, että hänen rintansa eivät ole kasvaneet teini-iässä, naisen maidontuotanto ei välttämättä toimi toivotulla tavalla. Se ei kuitenkaan johdu implanteista, vaan siitä, että maitorauhasten määrä oli jo valmiiksi todella vähäinen.

3. Odotus palkitaan.

Jokaisessa leikkauksessa on omanlaisensa parantumisprosessi, joka voi olla myös kivulias. Rintojensuurennus ei poikkea tästä. Se, että antaa rintojen parantua rauhassa, lisää naisen mahdollisuutta imetykseen myöhemmin. Mitä pidempi aika leikkauksesta on kulunut, sitä enemmän aikaa hermoilla ja maitotiehyillä on uudistua.

Jos mahdollista, anna rinnoille jopa viisi vuotta aikaa parantua ennen imettämistä.

4. Mitä enemmän lapsia, sitä parempi.

Jokaisella kerralla kun on raskaana, imetyksen mahdollisuus paranee. Naisella, joka on ollut useita kertoja raskaana leikkauksen jälkeen, kasvattaa rauhasten määrää raskauden yhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että imettäminen voi olla helpompaa silloin. 

5. Silikonit voivat aiheuttaa kipua imetyksen aikana.

Jokainen nainen joka on imettänyt tietää, että imettäminen voi olla kivuliasta. Implantti ei anna maidon virrata lävitseen, joten imetys voi aiheuttaa hyvin epämukavia tunteita silikonin ympärillä. Jotkut maitotiehyistä eivät välttämättä ole palautuneet koskaan ja ne ovat leikkauksen jälkeen menneet umpeen, joka voi aiheuttaa kivun tunteita.

6. Koolla on väliä.

Jos nainen toivoo todella suuria rintoja ja haluaa silti imettää, kannattaa tässä tapauksessa harkita tarkkaan. Implantin koko voi aiheuttaa sen, että imetys on mahdotonta.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Martinalla, 28, on jo valtavat silikonit - haluaa silti myös peppuimplantit - katso

Lue myös: Silikonirinnat aiheuttavat syöpää - pelottava riski vahvistettiin todeksi

Lue myös: Nyt halutaan pienet nännit - suosituimmat kauneusleikkaustrendit vuonna 2017

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat