Kuva: Fotolia

Nainen kärsii kivuliaasta suolistosairaudesta - ihmiset tuomitsevat invavessan käytön

08.08.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Lorna Haymes haluaa muistuttaa, ettei kaikki sairaudet näy ulospäin.

Lorna Haymes on jättänyt jopa syömättä ennen ulos lähtemistään, jotta hänen ei tarvitsisi käyttää yleisiä vessoja. Haymes haluaa kertoa oman tarinansa ihmisille, jotta he käsittäisivät ettei kaikki sairauden näy ulospäin. Haymes kärsii Chronin taudista, joka on tulehduksellinen suolistosairaus. 

Kivulias sairaus todettiin Haymesillä 2000-luvun alussa. Sairaus on vuosien saatossa pahentunut niin paljon, että nainen joutuu käyttämään avannepussia. Avannepussi pitää tyhjentää tietyin väliajoin ja nainen käyttää senkin vuoksi invavessoja. 

Monet ihmiset ovat kuitenkin olettaneet 35-vuotiaan naisen vain etuilevan vessajonossa. He ovat tuominneet tämän invavessan käyttämisestä ja käskenyt tämän häipyä. Yhden kerran nainen joutui kaupassa näyttämään avannepussiaan, jotta tämä pääsi käymään invavessassa. 

"Minua ei haittaa ihmiset, jotka kysyvät miksi käytän invavessaa. Voin aivan hyvin kertoa heille, miksi menen sinne. Se, mikä minua häiritsee, on ihmisten tuomitseminen ulkonäön perusteella. Useat tekevät johtopäätöksen sen perusteella, että olen suhteellisen nuori enkä näytä sairaalta." 

Lorna Haymes luotsaa projektia, joka auttaa lisäämään tietoisuutta juuri suolistosairauksista ja Chronin taudista. 

Lue myös: Tässä ovat pahimmat viholliset suolistollesi - mukana yllättäviä ruoka-aineita!

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat