Kuva: Fotolia

Isä sai kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää: "Elämää ei saisi ottaa itsestäänselvyytenä"

25.08.2017 20:45 - Katariina Auvinen

Scott Riddle kirjoitti pitkän blogikirjoituksen omasta syöpäkamppailustaan.

Kolmen lapsen isä, Scott Riddle, 35, sai tietää vasta muutama viikko sitten sairastavansa parantumatonta suolistosyöpää. Hänen koko maailmansa mureni, joten shokista toivuttuaan, isä kirjoitti pitkän blogijulkaisun muistutuksena muille. Hänen tärkein sanomansa on, että kukaan ei saisi pitää elämäänsä itsestäänselvyytenä, koska se ei sitä ole. 

"Olen 35 ja sain juuri kuulla menettäneeni elämäni. Panikoin tästä tiedosta hieman.

Vain kolme viikkoa sitten koko elämäni oli mallillaan. Olin töissä ja minulla oli onnellinen olo perheeni kanssa. Toivotimme joulukuussa nuorimmaisen perheenjäsenemme tervetulleeksi. Jouduin kuitenkin hakeutumaan lääkäriin epänormaalin verenvuodon ja muuttuneen suolen toiminnan takia. Lääkäri määräsi minut tähystykseen." 

Tähystyksessä kävi ilmi, että Riddle kärsii suolistosyövästä, joka on levinnyt jo muihin elimiin. Tällaisesta syövästä parantuminen on hyvin harvinaista, mutta Riddle kertoo, että hänen täytyy uskoa silti parantumiseen. Hän kuvailee tunteikkaassa kirjoituksessaan junamatkoja sairaalaan.

"Junamatkalla kuuntelen niitä keskusteluja, joita ei ikinä tule kuunnelleeksi. Kuinka joku tapaa tänään jonkun asiakkaan tai jollain on pieniä päivittäisiä ongelmia. Mietin, että ymmärtäisittepä kuinka onnellisia olette. Mietin itse aivan toisenlaisia asioita. 

Olenko elossa viiden vuoden päästä? Pystynkö näkemään lapsieni kasvavan? 

Älkää olettako, että elämä alkaa vasta tietyn ajan päästä. Ymmärtäkää, että elämä on nyt.

Ai niin, ja lopettakaa valittaminen pienistä asioista." 

Riddle ajatteli, että artikkeli saattaisi tavoittaa vain muutamia satoja ihmisiä, mutta se on kerännyt huiman määrän lukukertoja lyhyessä ajassa. Monet ovat myös kommentoineet ja jättäneet terveisensä Riddlelle. 

Lue myös: Nainen luuli kärsivänsä ärtyneestä suolesta - paljastui suolistosyöväksi

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat