Kuva: Fotolia

Näetkö aina unta samasta ihmisestä? Takana yllättävä merkitys

04.09.2017 15:45 - Anna Hopi

Toistuvalla unella on näkijälleen aina viesti.

Moni ihminen näkee toistuvia, joissa sama teema tai asia toistuu uudestaan ja uudestaan. Joskus uneksit myös tietystä ihmisestä toistuvasti. Oli se unen ihminen sitten työkaveri, pomo tai ystävä, niin tällaisella unella on oma merkityksensä.

Kliinisen psykologin John Mayerin mukaan mieli on kuin tietokone - vaikka nukumme, tietyllä tavalla tuo tietokone jatkaa toimintaansa. Aivotoiminta jatkuu unissa. Kaksi kolmasosaa ihmisistä näkee toistuvia unia. Mayerin mielestä unien toistuvat teemat kertovat stressin ja ahdistuksen aiheista elämässäsi.

Toistuva unihahmo voi kieliä myös jostain käsittelemättömästä tunteesta.

- Unet eivät yleensä ole ihan samanlaisia joka kerta, mutta toistuva teema on jotain, mikä on jäänyt mielessäsi ratkaisemattomaksi. Se toistuu uudelleen ja uudelleen, kuten tietokone. Paras tapa saada toistuvat unet loppumaan, on ratkaista jollain lailla tämä "ongelma", hän vinkkaa Elite Daily -sivustolle.

Hyvä tapa saada ratkaisu toistuvalle unelle, on ratkaista se itse. Kun heräät seuraavan kerran hieman ahdistuneena ja ymmälläsi toistuvasta unesta, laita silmät kiinni ja tee päätös unellesi mielikuvituksen avulla. Päätä, että uni päättyy positiivisesti. Valitse itse uusi lopetus uniteemalle.

Uni- ja luovuusvalmentaja Lauren Clarkin mukaan unissa on myös viestejä alitajunnalta, joten voi olla hyödyllistä yrittää tulkita omaa untaan, kun heräät. Teema toistuu niin kauan kuin ymmärrät unen merkityksen.
- Kiinnitä huomiota unen viestiin, hän sanoo.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Elite Daily.

Lue myös: Eikö uni tule? Unitutkija suosittelee hämmentävää keinoa

Lue myös: Uneksitko seksistä tai hampaiden putoamisesta - lue, mitä yleisimmät unisymbolit tarkoittavat

Kilpailut

Uusimmat