Kuva: Senja Rapila

Vantaalaisesta perheenäidistä kuoriutui näyttävä pin up -malli - "Kyllästyin ulkonäkööni"

21.09.2017 20:15 - Henna Koste

Tuija Moisala laihdutti parikymmentä kiloa ja sai itsevarmuutta pukeutua rakastamiinsa kynähameisiin ja korkokenkiin.

Vantaalainen perheenäiti Tuija Moisala, 34, kääntää päät Hakunilan apteekissa. Kirkkaan punaiset hiukset, kynähame ja naisellinen meikki erottuvat katukuvasta. Vastaan tullut naapuri kysyy, onko Tuijalla erityinen syy asuunsa. Säteilevä Tuija huomauttaa tuttavalle, että ei tarvitse olla juhla, että laittaa mekon päälle.

Tuija ei ole kuitenkaan aina kantanut itseään samalla varmuudella. Tuijan elämä muuttui yhtenä tavallisena iltana, kun hän oli laittamassa lapsiaan nukkumaan. Istuessaan lastenhuoneen nurkassa olevassa nojatuolissa, Tuijan päässä jylläsi vahva ajatus.

- Pillahdin itkuun ja ajattelin, että en halua näyttää tältä. Kyllästyin peilikuvaani, Tuija kertoo reilua vuotta myöhemmin.

Hän oli haaveillut painonpudotusohjelmia katsoessaan jo vuosia hoikemmasta ulkomuodosta. Sinä iltana Tuija päätti viimein ottaa askeleen kohti terveellisempää elämää. Seuraavana aamuna nainen otti yhteyttä puolituttuun personal traineriin. Tuija asetti itselleen tavoitteeksi pudottaa seuraavaan syntymäpäiväänsä mennessä elämäntapamuutoksen avulla 20 kiloa.

- Minulla oli maaliskuussa synttärit. Päätin, että jos onnistun, vietän niin siistit juhlat ja annan itselleni lahjaksi pin up -kuvauksen. Olen aina rakastanut pin uppia ja kameraa, mutta epävarmuuteni on ollut esteenä, Tuija kertoo.

Tuija alkoi viettää aikaa lenkkipoluilla. Metsässä juostessaan naista kiritti haaveissa siintävät pin up -kuvaukset. Kovan motivaation ansiosta Tuija oli maaliskuussa tavoitepainossaan.  

Syntymäpäivänään hän pääsi vihdoin pin up -kuvauksiin. Epävarmuudesta vuosia kärsinyt nainen koki viimein olevansa valmis kameran eteen. Ensimmäisissä kuvissa hän poseerasi naisellisessa mekossa. Toiseksi asuksi hän oli valinnut korsetin ja verkkosukkahousut.

- Sanoin peilin edessä, että herranjestas, minähän näytän seksikkäältä, Tuija muistelee.

Tuija syyskuussa 2017 25 kiloa kevyempänä. (kuva: Senja Rapila)

Kiusaaminen jätti jäljet

Edellisen kerran Tuija oli tuntenut itsensä seksikkääksi liki parikymmentä vuotta sitten.

- Ala-asteella olin se tyttö, jota kiusattiin, koska olin pyöreä ja minulla oli silmälasit. Yläasteella kärsin huonosta ihosta, mutta kuitenkin tykkäsin näkyä. Meikkasin paljon, mikä näytti hirveältä ja käytin jotain kamalia papukaijakorviksia, selittelee kiusan kohteeksi joutunut nainen vuosikymmeniä myöhemmin.

Lukioaikana Tuija löysi treeni-innon, mutta kohtuus unohtui äkkiä. Juhlissa hän kieltäytyi jyrkästi syömästä ainuttakaan sipsiä. Pian nuoren naisen kylkiluut olivat jo näkyvissä. Vuosia myöhemmin paino alkoi nousta.

- Aloin käyttää erilaisia vaatteita. Käytin paljon mustia, pitkähihaisia ja A-linjaisia mekkoja.

Rakennusalalla taloushallinto- ja toimistovastaavana työskentelevä Tuija alkoi saamaan pian palautetta työkavereilta erikoisista asuistaan. Nainen tuli töihin mekoissa ja persoonallisissa kampauksissa. Huomio lämmitti mieltä.

"Jokainen ihminen on jollakin tavalla kaunis ikään ja kokoon katsomatta". Tuija toivoo, että jokainen nainen voisi tuntea olevansa kaunis. Hän harmittelee, että on tajunnut sen vasta aikuisiällä. (kuva: Senja Rapila)

Virtaa kuvauksista

Ensimmäisenä kuvauspäivänä Tuija hymyili aamusta iltaan. Kun hän sai kuvat nähtäväksi, oli valinnanvaikeus suuri. Kuvissa säteili itsevarma nainen. Tuijan ystävät sanoivat, että kuvausten jälkeen hän puhkesi kukkaan. Pian Tuija alkoi pukeutua värikkäämmin ja korosti rohkeammin muotojaan. Pian Tuija päätyi Facebookin mallien ja valokuvaajien yhteisen ryhmän kautta toisiin kuvauksiin. Tuija poseerasi meren rannalla pakkaspäivänä vähissä vaatteissa.

- Minua ei paleltanut missään vaiheessa. Adrenaliini oli mieletön. Ajoin sieltä hymyillen kotiin, Tuija kuvailee.

Tuija rakastaa kameran edessä poseeramista, joka antaa vastapainoa hänen arkeensa. Hänen pin up -nimensä on Miss Lily Scarlet.

- Olen äiti, vaimo ja konttorirotta, mutta kuvauksissa saan olla nainen ja toteuttaa luovaa puoltani. Olen omassa satumaassani hetken, Tuija kuvailee pin upin lumoa.

(kuva: Senja Rapila)

Pin up -kilpailun voittajaksi 200:n joukosta

Tuija päätyi keväällä Miss Garage Girl -kilpailuun. Muitakin innokkaita oli, sillä hakemuksia kertyi yli 200. Finaaliin valittiin 13 erilaista kaunotarta. Kun tieto finaalipaikasta varmistui, Tuija oli epäuskoinen ja innoissaan. Samalla asetelma naisista kilpailemassa toisiaan vastaan, toi hetkeksi mieleen riipaisevan muiston koulukiusaamisesta. Kilpasiskot osoittautuvat nopeasti mahtaviksi tyypeiksi.

Tuija nautti kilpailumatkasta, mutta ei odottanut voittoa. Naisen yllätykseksi hänet kuitenkin kruunattiin kilpailun voittajaksi.

- Muistan vain sen sinisen taivaan, ja mietin, että olen unessa, Tuija kertoo.

Tuijasta tuli voiton myötä Pin up Garagen Pin me up -malliston keulakuva ja hän kirjoitti vuoden mallisopimuksen yrityksen kanssa.

Nyt nainen on itsevarmempi kuin koskaan. Tuijan varmuus vaikuttaa nyt myös arkisiin asioihin.

- Nyt kehtaan kävellä alusvaatteissa kotona, ennen en tehnyt edes sitä, Tuija kertoo ja jatkaa, että hän on seurustellut miehensä kanssa kahdeksan vuotta.

Vaikka pin up -kaunotar on toteuttanut jo monta suurta unelmaa, aikoo hän vielä rohkaistua tyylikkääseen alastonkuvaan.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Uskomaton muodonmuutos - Jenna laihdutti liki 40 kiloa vuodessa

Lue myös: 8 asiaa, joihin itsevarmat ihmiset eivät sorru - täsmäävätkö omaan käytökseesi?

Kilpailut

Uusimmat