Kuva: Fotolia

Eikö dieetti tunnu tehoavan? Pidä tauko laihdutuksesta

21.09.2017 13:45 - Katariina Auvinen

Erityisesti pysyvämpiä laihdutustuloksia saadaan tauottamisen avulla.

Olet pitänyt itseäsi nälkäkuurilla, jumpannut ja huhkinut, mutta tuloksia ei tunnu syntyvän. Tuttua? Sinulle voi olla hyviä uutisia, koska tauko on aina välillä paikallaan, niin myös laihdutuksessa.

Tutkimuksen mukaan pieni tauko laihdutuksesta voi olla avainasemassa, jos mielit pysyviä laihdutustuloksia. Huffington Post -julkaisun mukaan Australian National Health and Medical Research Councilin rahoittama tutkimus todisti tämän teorian. 

Tutkimus toteutettiin kahdella ryhmällä. Kummassakin ryhmässä oli ylipainoisia miehiä, joista toinen ryhmä laihdutti yhteensä 16 viikkoa putkeen. Toinen ryhmä laihdutti kaksi viikkoa ja piti aina sen jälkeen kahden viikon tauon. 

Kävi ilmi, että taukoa pitäneen ryhmän miehet laihtuivat enemmän. Tämän lisäksi heidän painonsa nousi vähemmän pidemmällä aikavälillä. On tärkeää muistaa, että kahden viikon tauon aikana ei mässätty määrättömästi epäterveellistä ruokaa. Sen sijaan miehet eivät tarkkailleet niin tiukasti omia syömisiään. 

Päätutkija Nuala Byrne, kertoo, että tuloksia syntyy helpommin, jos rikkoo treeni- ja ruokailurutiineja. 

-Jos ajattelemme, että urheilija treenaa, emme laita tai meidän ei ainakaan pitäisi, laittaa häntä treenaamaan aina samalla tavalla. Keho tietyllä tavalla tottuu siihen, eikä reagoi enää kuten haluaisimme. Sama pätee ravinnon kanssa. Joskus tauko tarkoittaakin, että keho reagoi paremmin dieettiin, päätutkija selventää. 

Lue myös: Jessica laihdutti yli 50 kiloa - inhoaa nyt muuttunutta vartaloaan

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat