Kuva: Fotolia

Liian terveelliset elämäntavat saattavat turmella terveytesi - tunnista hälyttävät merkit ajoissa

02.11.2017 20:15 - Senja Rapila

Jos treenaat liikaa, et syö tarpeeksi tai molempia, vahingoitat vain kroppaasi.

Jos olet aloittanut totaalisen elämäntaparemontin, voit huomaamattasi tehdä hallaa omalle terveydellesi. Julkkisten personal trainerina toimiva Latreal Mitchell on kertonut Pop Sugar -sivustolle, että dieetti ja liiallinen treenaaminen voivat pahimmassa tapauksessa kuihduttaa henkilön kokonaan.

- Jotkut muuttuvat hyvin pakkomielteisiksi terveellisten elämäntapojen suhteen. Varsinkin Instagramissa. Se on kuitenkin hyvänlaatuinen pakkomielle ja hyvä riippuvuus, mutta jotkut ihmiset voivat viedä sen vielä ihan toiselle tasolle, hän kertoo.

Jos pudottaa painoa, onkin Mitchellin mukaan tärkeää käydä säännöllisesti lääkärintarkastuksissa. Siinä vaiheessa jos lääkäri kertoo, että on aika hidastaa tahtia, on lääkäriä kuunneltava. 

- Koin itse tuon samaisen tilanteen silloin, kun kehonrakentaja. Silloin kun kisat lähestyivät, treenasin kaksi tai kolme kertaa päivässä. Se on yksi epäterveellisimmistä asioista, mitä voit itsellesi tehdä.

Jos treenaat liikaa, et syö tarpeeksi tai molempia, vahingoitat vain kroppaasi. Ensimmäisenä huomaat negatiiviset vaikutukset ulkonäössäsi, ihossasi varsinkin. Iho voi näyttää kuivalta, kalpealta ja mattaiselta.

(kuva: Fotolia)

Liiallisen treenaamisen aiheuttama kortisoli voi myös aiheuttaa ekseeman tai psoriasisin. Lisäksi jos huomaat olevasi jatkuvasti flunssassa tai kuumeessa, voi se olla merkki epäterveellisistä elämäntavoista.

- Sairastut myös helpommin, koska kroppasi ei saa kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita. 

Jos et huomaa epäterveellisiä elämäntapoja ajoissa, kroppasi saattaa lopulta antaa periksi kertoen, että treenaat liikaa ja/tai syöt liian vähän. Tämän vuoksi tärkeää olisikin löytää tasapaino treenaamisen suhteen ja tietää, mikä on itselleen hyvä määrä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Diabetes voi oireilla salakavalasti - 10 merkkiä, joista tunnistat sairastavasi sokeritautia

Lue myös: Ovatko hartiat jumissa? Yleisin syy hartiakipuihin yllättää

Lue myös: 4 yllättävää asiaa, jotka kannattaa aina muistaa antibioottikuurin aikana

Kilpailut

Uusimmat