Kuva: Fotolia

Kärsitkö runsaasta hiustenlähdöstä? Asiantuntijat kertovat syyt ilmiöön

07.11.2017 09:15 - Senja Rapila

Muun muassa vuodenajalla on suuri merkitys.

Jos olet huomannut, että viimeaikoina hiusharjaasi tarttuu harmillisen paljon irtonaisia, kuolleita, hiuksia, voi kyse olla vuodenajasta. Tutkimusten mukaan syksyllä nimittäin lähtee enemmän hiuksia, vaikka normaalisti hiuksia irtoaa noin 50-100 kappaletta päivässä.

Myös kesäaikaan hiuksia saattaa lähteä normaalia enemmän, joka puolestaan johtuu lämmöstä. Asiantuntijat uskovat, että kesäaikaan hiustenlähtö selittyy evoluutiolla; hiustenlähtö ehkäisee kuumuutta päässä, joten on vain loogista, että kuten eläimet tekevät karvoillaan, myös ihmiset "tiputtavat" hiuksiaan kuumilla keleillä.

Hiuksien lähtö voi myös selittyä stressillä, joka voi johtua synnytyksestä tai esimerkiksi korkeasta kuumeesta, suuresta painonpunotuksesta tai ehkäisypillereiden vaihtumisesta. Myös dieetti voi vaikuttaa asiaan.

Jos kuitenkin huomaat, että hiustenlähtösi on todella runsasta jatkuvasti, kannattaa puhua asiasta lääkärin kanssa. Kyseessä voi olla esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminta, joka vaikuttaa myös mielialaan ja jaksamiseen.

Olemme myös aiemmin kertoneet, kuinka usein hiukset kannattaa todellisuudessa pestä. Liiallinen peseminen vaikuttaa muun muassa hiuslaatuun. Voit lukea aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: 7 suosituinta hiusväriä tänä talvena - tähdet näyttävät mallia

Lue myös: Yleisimmät hiusmokat, jotka saavat hiukset näyttämään ankeilta

Lue myös: Liiskaako hattu kampauksesi? Välty helposti tyylistä tinkimättä

Kilpailut

Uusimmat