Kuva: Fotolia

Hygieniatavat, jotka tekevät hallaa sinulle - ethän syyllisty?

20.12.2017 21:45 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi kasvojen peseminen heti treenin jälkeen ei kannata.

Jokainen on oppinut sen, että kädet pitää pestä vessakäynnin jälkeen, tai hampaat olisi hyvä pestä ainakin kerran päivässä. Jotkut omat hygieniatavat eivät välttämättä ole hyväksi sinulle, vaikka niin olet luullut. Voit myös tehdä tahtomattasi hallaa esimerkiksi kasvojesi iholle tavoilla, joita et ole ennen ymmärtänyt. 

The List -julkaisu kokosi yhteen hygieniatavat, jotka tekevät sinulle enemmän hallaa. 

1. Nojaat päätäsi käsiisi
Kukapa ei olisi tehnyt tätä. Nojaat kasvojasi käsiisi, kun kuuntelet luentoa tai vastaavasti surffailet tietokoneella. Jokainen kerta, kun kosket kasvojasi käsilläsi siirtää myös likaa kasvoille. Voit nähdä tuloksen esimerkiksi epäpuhtauksina ja finneinä. Asiantuntijoiden mukaan tapa myös venyttää kasvoja ja saa ihon roikkumaan. 

2. Peset kasvosi heti treenin jälkeen
Asiantuntijoiden mukaan kasvot kannattaa pestä ennen treeniä, ei treenin jälkeen. Kun peset kasvosi treenin jälkeen, levität silloin vain bakteereja ja likaa ympäri kasvojasi. Kun peset kasvosi ennen treeniä kasvosi ovat treenin jälkeen vielä puhtaat. Ne sisältävät vain pääasiallisesti vettä ja suolaa, jotka eivät ole iholle vaarallisia. 

3. Kuumat suihkut
Mikä ihana tunne onkaan astua pitkän päivän jälkeen kuumaan suihkuun. Se ei kuitenkaan kannata, jos haluat huolehtia ihosi hyvinvoinnista. Kuuma vesi ei tee ihollesi ollenkaan hyvää. Se huuhtoo pois kaikki hyvä öljyt, avaa ihohuokosia, joka osaltaan johtaa ihon kuivumiseen ja altistaa tulehduksille. 

(kuva: Fotolia )

4. Käytät saippuaa jokaisella suihkukerralla 
Erityisesti talvella kylmä ilma kuivattaa ihoa. Sen tekee myös kuuman suihkun lisäksi saippuan käyttö jokaisella suihkukerralla. Jos et halua luopua saippuasta, sitä on hyvä käyttää maksimissaan kaksi kertaa viikossa suihkun yhteydessä. 

5. Suuveden käyttö
Suuvesi antaa raikkaan tunteen suuhun, mutta se voi itse asiassa joissain tapauksissa pahentaa pahanhajuista hengitystä. Julkaisun mukaan alkoholia sisältävät suuvedet kuivattavat suuta. Kuiva suu antaa paremman kasvupaikan haitallisille bakteereille. Muun muassa sen vuoksi hengitys haisee usein yön jälkeen pahemmalta, koska syljeneritys heikkenee hetkellisesti. 

Lue myös: Suihkuverhon putsaaminen ei voisi olla helpompaa - tarvitset vain leivinjauheen ja pari pyyhettä

Lähde: The List 

Kilpailut

Uusimmat