Kuva: Fotolia

5 merkkiä, jotka voivat paljastaa varhaisen keskenmenon

09.01.2018 17:45 - Senja Rapila

Varhaisessa keskenmenossa voit kokea selkäkipua alaselässä, jonka voimakkuus voi vaihdella lievästä todella epämukavaan

Jos olet yrittänyt saada lapsen, keskenmeno voi olla ikävä yllätys. Vaikka luonnon kiertokulkuun ei pysty vaikuttaa, ennen 12 raskausviikkoa tapahtuvan varhaisen keskenmenon voi huomata aikaisin viidestä oireesta, joista Women's Health -julkaisu on kertonut:

1. Verenvuoto

Kun olet raskaana, et odota vuotavasi enää hetkeen kuukautisten normaalisti päättyessä. Vuoto voi kuitenkin olla täysin normaalia joillain naisilla myös raskauden aikana.

Silloin kun vuoto on kirkkaanpunaista, kuten kuukautiset kohtukrampeilla varustettuna, voi jokin olla vialla. Puolet naisista, jotka kokevat varhaisen keskenmenon, eivät kuitenkaan koe verenvuotoa.

2. Kipu ja krampit

Kuukautiskramppien tapaiset krampit ovat raskauden aikana täysin normaaleita, kun kohtu alkaa laajentua. Muunlaiset, kivuliaat krampit voivat kuitenkin viitata varhaiseen keskenmenoon, kun kohtu yrittää "poistaa" raskauden. Jos koet kipua ja verenvuotoa, ole yhteydessä lääkäriin.

3. Selkäkipu

Varhaisessa keskenmenossa voit myös kokea selkäkipua alaselässä, jonka voimakkuus voi vaihdella lievästä todella epämukavaan. Tämä voi kuitenkin olla joissain raskauksissa normaalia, Women's Health -summaa. Ole aina yhteydessä lääkäriin, mikäli huomaat erikoisia ja huolestuttavia oireita.

4. Ei oireita

Yksi pelottavimmista ajatuksista raskaana olemisessa on huoli siitä, että saa keskenmenon tietämättä itse siitä. Se on kuitenkin mahdollista, että kokee varhaisen keskenmenon ilman oireita. Tällöin kroppa poistaa itse "raskauden merkit" vuotamalla tai vaihtoehtoisesti sikiön alku poistetaan tyhjennyshoidolla lääkärissä. 

5. Myöhässä olevat kuukautiset

Jos kuukautisesi ovat aina ajallaan, mutta tällä kertaa ne saapuivat muutama päivä myöhässä, voi kyseessä olla kemiallinen raskaus. Tämä tarkoittaa sitä, että munasolu ja sperma yhtyivät, kroppasi tuotti HCG-hormonia, mutta raskaaksi tuleminen epäonnistui syystä tai toisesta.

Kemiallinen raskaus kattaa noin 50-75 prosenttia keskenmenoista, sillä et välttämättä edes tiedä olleesi raskaana.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Naiset kertovat: Lauseet, joita ei tulisi koskaan sanoa keskenmenon saaneelle naiselle

Lue myös: Naisen päivitys keskenmenosta tuo kyyneleet silmiin - "Olen aivan rikki, mutta olen kiitollinen"

Kilpailut

Uusimmat