Kuva: Shutterstock

Haluatko karistaa muutaman kilon? Naiset kertovat, mikä treenimuoto toimi heillä parhaiten

23.01.2018 22:45 - Katariina Auvinen

Toiselle toimi parhaiten juoksu, kun taas toinen vannoo sisäpyöräilyn nimeen.

Laihdutus kuulostaa paperilta yksinkertaiselta, syö vähemmän mitä kulutat, mutta käytäntö onkin aivan toinen juttu. Naiset kertoivat Women´s Health -julkaisulle, miten he onnistuivat karistamaan muutamat kilot lanteiltaan ja pitämään ne myös poissa. 

"Aloitin kuntoprojektin juoksulla. Vielä kymmenen vuotta sitten söin todella huonosti ja vointini oli väsynyt. Juoksin noin neljä vuotta säännöllisesti, jonka aikana pystyin pudottamaan melkein kymmenen kiloa. Halusin pudottaa kuitenkin vielä muutaman kilon lisää, mutta niiden kanssa jouduinkin tekemään enemmän töitä. Otin ohjelmaani myös lihaskuntoa harjoittavia treenejä, joiden avulla pääsin tavoitepainooni."

"Onnistuin laihduttamaan vuosia sitten yli kaksikymmentä kiloa. Muutama vuosi sitten adoptoimme mieheni kanssa kolme poikaa, jonka vuoksi treenirutiinini menivät täysin uusiksi. Kiloja kertyi hieman takaisin, mutta eniten minua harmitti ne muutamat kilot, jotka vieläkin keikkuivat lanteillani. Otin itseäni niskasta kiinni ja ilmoittauduin potkunyrkkeilytunnille. Laitoin herätyskellon soimaan, jotta pystyin tekemään treenin ennen töihin lähtöä. Potkunyrkkeilyn avulla karistin viimeistekin kilot." 

(kuva: Shutterstock)

"Raskauteni jälkeen joogasin sekä treenasin kuntosalilla, saadakseni karistettua raskauskilot pois. Se, mikä todella karisti lopulta kilot, oli juoksu. Aloin treenaamaan lähes parinkymmenen kilometrin juoksutapahtumaa varten. Tapahtumaa varten juoksin yhden pidemmän juoksun viikossa, yhden kymmenen kilometrin matkan sekä tein vielä intervalliharjoituksia."

"Itselläni toimi sisäpyöräily. Ilmoittauduin spinning-tunneille, joilla hiki virtasi. Tiedätkö jossain vaiheessa laihdutusurakkaa koko projekti muuttuu henkiseksi kamppailuksi. Syöt oikein, treenaat kovasti, mutta siltikään ne muutamat tiukassa olevat kilot eivät karise. Tässä vaiheessa minulle toimi juuri sisäpyöräily. Se piti minut liikkeessä ja keskittyneenä, mutta vei stressiä pois vaa´an lukemista." 

"Crossfit on oma mielilajini ja auttoi minua painonpudotuksessa. Uskokaa vain, olen ollut erilaisilla teholeireillä, kokeillut juoksua, treeniä, mutta mikään ei toiminut kuten crossfit. Tämä treenilaji ei todellakaan ole kaikille, mutta minua se auttoi." 

Lue myös: Keventäjän herkut: 6 hedelmää, jotka sisältävät vähiten kaloreita

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat