Kuva: Shutterstock

Alusvaatteissa piilee terveysriski - gynekologi kertoo, miten parhaiten estät erilaiset infektiot

08.02.2018 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Alapään terveydestä voi pitää huolta oikeanlaisilla alusvaatteilla.

Alusvaatteet voivat vaikuttaa suuresti naisen alapään terveyteen. Asiantuntijoiden mukaan suloisia pitsi-ihanuuksia ei siksi ole suotavaa käyttää päivittäin, mikäli haluaa pitää alapäänsä kunnossa.

Gynekologi Anne Hendersonin mukaan on erittäin tärkeää käyttää päivittäin alusvaatteita, jotka istuvat hyvin. Synteettisestä materiaalista valmistetut, ja liian tiukat alushousut ovat nimittäin omiaan aiheuttamaan ongelmia, sillä mitä tiiviimpi ja kosteampi ympäristö, sitä suurempi riski hiivatulehdukselle.

Erilaisten emätininfektioiden ehkäisemiseksi olisikin suotavaa käyttää puuvillasta valmistettuja alushousuja.

- Jos olet altis saamaan esimerkiksi hiivatulehduksia, kannattaa käyttää pääosin puuvillasta valmistettuja alusvaatteita, Henderson kertoo.

Materiaali ei kuitenkaan ole ainut asia, mikä aiheuttaa ongelmia. Myös mallilla on väliä. Etenkin Stringien ja tanga-alushousujen käyttäjillä on muita enemmän virtsatietulehduksia.

Tämä johtuu siitä, että nämä housut on valmistettu siten, että niiden on mahdollista liikkua intiimialueella eteen ja taakse, jolloin bakteerit pääsevät liikkumaan. Tämä konkretisoituu etenkin liikunnan aikana.

Lue myös: Syksyn ihanimmat alusvaatteet koottiin yhteen - valitse oma suosikkisi

Lue myös: Miltä näyttävät seksikkäät alusvaatteet? Suomalaisnaiset vastaavat

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat