Kuva: Shutterstock

Pätkäpaasto on vaativa, mutta tehokas tapa laihduttaa - katso, sopisiko sinulle

26.05.2018 18:15 - Senja Rapila

Pätkäpaasto ei sovi kaikille.

Pätkäpaasto on  laihdutuksen muoto, missä ollaan syömättä 16 tuntia päivästä. Ruokailuun varataan siis päivästä vain kahdeksan tuntia aikaa. Tarkoituksena on vähentää kaloreiden saantia kulutukseen nähden.

Pätkäpaasto on fitness- ja kehonrakennusmaailman suosituimpia tekniikoita ylimääräisen rasvan polttamiseen. 

Pätkäpaastoa on monessa eri muodossa, joten sitä aloittaessa on vaikea ehkä tietää, mistä itse aloittaisi. Tämän vuoksi fitness-asiantuntija on jakanut omalla Instagram-sivullaan kuvan, jonka pohjalta pääset alkuun. 

Voit katsoa alla olevasta kuvasta sen, mikä paastoamistapa voisi sopia sinulle. Vaihtoehtona on aamiaisesta luopuminen, lounaasta luopuminen tai illallisesta luopuminen.

Jos kiinnostuit enemmän aiheesta, kannattaa selailla pätkäpaastosta eli eng. intermittent fastingista lisää tietoa ja katsoa, mitä muuta pätkäpaastoiluun kuuluu. Pätkäpaasto on nimittäin rankka tapa laihduttaa, mutta se on myös toimiva.

Pätkäpaastossa tulee syödä oikein ja säännöllisesti. Jos paastoilet väärällä tavalla ilman tarkkaa suunnitelmaa, voi se olla hyvin rankkaa henkisesti ja fyysisesti. Tämä laihdutustapa ei sovi todellakaan jokaiselle.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Mari, 23, onnistui pudottamaan muutamassa kuukaudessa yli 30 kiloa - vannoo kuntosalin nimeen

Lue myös: Nainen laihdutti lähes 90 kiloa - esittelee uskomatonta vartaloaan tuoreissa kuvissa

Kilpailut

Uusimmat