Kuva: Shutterstock

Nukutko tuuletin päällä? Saatat aiheuttaa itsellesi mittavia terveyshaittoja

25.07.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Jatkuva tuuletus voi johtaa lihaskipuihin ja päänsärkyyn.

Helle hellii, mutta se voi myös raastaa monien mieltä etenkin, kun haluaisi nukahtaa. Monet haluavat välttää hikisiä öitä pitämällä tuuletinta päällä myös nukkumisen aikana. LADbible kirjoittaa, että näin ei suinkaan kannata tehdä.

Tuulettimen jatkuvalla päällä pitämisellä voi olla monia terveyshaittoja. Kun tuuletin liikuttaa huoneessa olevaa ilmaa, se liikuttaa samalla myös pölyä ja siitepölyä ympäriinsä. Pöly ja siitepöly saattaa päätyä nukkuvan ihmisen elimistöön etenkin nenäontelon kautta. Tämä on haitallista etenkin niille, jotka kärsivät astmasta, heinänuhasta tai muista allergioista. Tuuletin kannattaa muistaa pitää puhtaana, sillä tuuletin luonnollisesti lennättää pinnoilleen kertynyttä pölyä ympäriinsä.

Toinen haittavaikutus jatkuvalla tuulettimen käytöllä on se, että tuuletus kuivattaa ihoa. Jos nukkuu silmät osittain auki, tuulettimen käyttö kuivattaa myös silmiä, mikä voi johtaa silmien ärtyneisyyteen. Tuulettaminen kuivattaa myös nenäonteloa, mikä voi pahimmillaan lisätä liman erittymistä elimistössä. Tämä puolestaan voi johtaa tukkeumiin ja päänsärkyyn.

Myös lihaskivut voivat seurata siitä, että tuuletinta pitää jatkuvasti päällä. Viileä ilma voi aiheuttaa lihasten jännittymistä ja kramppeja. Tämä haittavaikutus on yleinen etenkin niillä, jotka pitävät tuuletinta lähellä kasvoja ja kaulaa.

Lue myös: Hikoiluttaako? 8 keinoa nukkua sikeästi helteistä huolimatta

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat