Kuva: Shutterstock

Kerääkö kroppa herkästi nestettä? 3 tehoniksiä, joiden avulla saat turvotuksen kuriin hetkessä

09.10.2018 17:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi magnesiumin on todettu ehkäisevän kuukautiskierrosta aiheutuvaa nesteturvotusta.

Runsas suolaisilla ruuilla herkuttelu tunnetusti saa olon tuntumaan seuraavana aamuna turvonneelta. Myös hiilihydraattipitoinen ruokavalio saattaa kerätä kehoon normaalia enemmän nestettä. Ensiapuna pöhöttyneen olon torjunnassa toimii liikunta, kuten esimerkiksi kevyt kävelylenkki luonnonhelmassa. Myös säännöllinen veden juominen takaa sen, että ylimääräiset nesteet lähtevät kehosta liikkeelle tehokkaammin.

Jos edellä mainitut kotikonstit eivät tunnu toimivan, Prevention selvitti myös muut niksit nestepöhötyksen laskemiseksi. Voit lukea suomennetut vinkit alta.

Ota magnesiumia

Kuukautiskierto voi aiheuttaa nestepöhötystä naisen kehossa. Erityisesti kuukautisten ensimmäinen päivä on sellainen, jolloin olo saattaa tuntua erityisen turvonneelta.

Ravitsemuksen asiantuntijan Amy Shapiron mukaan ravintolisän muodossa nautittu magnesium saattaa lievittää hormonitoiminnasta aiheutunutta nestepöhötystä ja saada vatsan alueen turvotuksen kaikkoamana nopeammin.

Lisää kaliumia ruokavalioosi

American Journal of Kidney Disease -julkaisu uutisoi, että ruokavalion sisältämä kalium ehkäisee suolan kerääntymistä kehoon, jolloin turvotus ja myös verenpaine laskee.

Erinomaisia kaliumin lähteitä ovat nestemäiset maitovalmisteet, peruna, tuoreet vihannekset, hedelmät ja marjat.

Suuntaa kuntosalille

Vaikka kävelylenkki on erinomainen ensiapu turvotuksen laskemiseen muista, että mitä raskaampi treeni, sitä tehokkaammin käynnistät myös aineenvaihduntaasi.

- Reipas treeni stimuloi verenkiertoa ja lymfaattista järjestelmää, joka edesauttaa nesteen poistumista kehosta, Shapiro toteaa.

Lue myös: Iskikö taas turvotus? Tuotteet, jotka tulisi karsia ruokavaliosta pöhötyksen ehkäisemiseksi

Lue myös: Lisää liikuntaa päiviisi ilman kuntosalilla hikoilua - 11 vinkkiä, jotka sopivat jokaiselle

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat